Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Október 28. 12:49, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Németország és Dánia rendezi a 2019-es férfi kézilabda-vb-t

Németország és Dánia rendezi a 2019-es férfi kézilabda-vb-t

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) hétfői döntése értelmében Németország és Dánia közösen ad otthont a 2019-es férfi világbajnokságnak, amelynek lebonyolítására "próbaként" Magyarország Szlovákiával jelentkezett.

A lengyelek ugyancsak pályáztak a rendezésre, míg Svédország, valamint Norvégia a dohai IHF-kongresszus során visszalépett. A magyar szövetség (MKSZ) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jelentkezés próba a magyar és a szlovák tagszervezet részéről, mivel egyik ország sem adott még otthont felnőtt férfi vb-nek. Eredetileg Szlovákia jelezte lebonyolítási szándékát, Magyarország
később csatlakozott az elképzeléshez.
A három kandidáló a dohai Ritz-Carlton hotelben mutatta be pályázati anyagát, a győztes prezentáció 40 percig tartott. A szavazás végeredményét nem hozták nyilvánosságra, de az MKSZ úgy tudja, a magyar-szlovák közös pályázat az utolsó pillanatig versenyben volt.
"Rendkívül hasznosnak érzem, hogy benyújtottuk a pályázatunkat, jól sikerült a prezentációnk, amelyet jelenlétével erősített Carlos Pérez, aki Katarban játszik, így a helyszínen segített pályázatunk népszerűsítésében. Külön köszönjük Elter Istvánnak, Magyarország katari nagykövetének a segítségét." - idézte az MKSZ hétfői hírlevele a helyszínen tartózkodó MKSZ-elnököt, Vetési Ivánt, aki hozzátette: mindenképen megfontolják, hogy benyújtsák pályázatukat a 2021-es világbajnokságra is, ugyanakkor tudják: infrastrukturális szempontból fejlődniük kell.
Németországban várhatóan München, Berlin, Köln, Mannheim, Hamburg és Kiel lesz a házigazda, míg a dániai helyszín Herning és Koppenhága, utóbbi városban kerül sor a döntőre is.
A 2019-es női vb-t Japánban rendezik.
A katari tanácskozás során korábban eldőlt, hogy 2015-ben Budapest ad otthont az IHF kongresszusának.

Címkék: Kézilabda-IHF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen