Városlista
2024. szeptember 26, csütörtök - Jusztina

Hírek

2017. Április 29. 11:10, szombat | Helyi

Nemzeti Konzultáció 2017

Nemzeti Konzultáció 2017

2017. április 28-án Dr. Nagy István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hívta össze a sajtó képviselőit Mosonmagyaróváron. Téma ezúttal a Nemzeti Konzultációs kérdőív volt.

„Állítsuk meg Brüsszelt!” – halljuk és látjuk már egy ideje a felhívást óriásplakátokon, TV-n, rádión, újságokon keresztül.
Magyarország Kormánya pedig már ki is küldte a kérdőíveket, melyekre 2017. május 20-ig várja a visszaküldött válaszokat.

A kérdéssor összetételéről és a kérdések valódi hangsúlyáról nyilatkozott az államtitkár: „Magyarország és a magyar kormány óriási csaták, döntő ütközetek előtt áll, melyek sikeres megvívásához mindnyájunk összefogása szükséges.”

Miért fordul a kormány ismét az állampolgárokhoz?

Brüsszelben olyan jogosítványokat és olyan döntéseket akarnak Magyarországra kényszeríteni, amellyel szemben foglal állást a magyar politika. Tudnunk és éreznünk kell, hogy a magyar kormány nem lesz képes egyedül megvédeni azokat az értékeket, melyeknek következtében gazdasági teljesítményünk az utóbbi időben folyamatosan nőtt. A Nemzeti Konzultáció kérdéssorában olyan döntésekben kell választ adnunk, amely mindennapi életünket nagy mértékben befolyásolja. – hangsúlyozta - Magyarországnak fontos, hogy meg tudjon maradni döntéseiben szuverénnek és függetlennek!

A 6 kérdés több témát érint, úgy mint a

  • rezsicsökkentés,
  • bevándorlás-politika,
  • civil szervezetek átláthatósága,
  • munkahelyteremtő intézkedések,
  • adócsökkentés.

„Akinek fontos a nemzeti függetlenség, az töltse ki és támogassa a kormány küzdelmét!” – fejezte be beszédét dr. Nagy István.

Ehhez kérik a magyar állampolgárok támogatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 26. 08:17, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter az ENSZ-közgyűlésben: a kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez

A kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez Ukrajnában - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán helyi idő szerint szerdán mondott beszédében.