Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Szeptember 22. 09:27, hétfő | Helyi

Nemzetközi Zumba sikerek jánossomorjai szervezőkkel

Nemzetközi Zumba sikerek jánossomorjai szervezőkkel

Kis csapat nagy lelkesedéssel vágott bele a nagyszabású Zumba Fitness Party terveinek megvalósításába. A végeredmény azonban őket is meglepte…

Harasztosné Nemes Barbarával, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk az esemény kapcsán.


Honnan és mikor jött az ötlet, hogy Parndorfban rendezzetek nemzetközi zumba fesztivált?
Nyár közepén álmodtam meg, hogy egy nagyszabású Zumba Fitness Partit szervezek a tánc szerelmeseinek. Ezzel az ötlettel kerestem fel a környékbeli oktató kollegákat, akik támogattak ebben. A rendezvénynek a parndorfi Pannonia Tower Hotel adott otthont, így egy igazán exkluzív helyen láthattuk vendégül a sportolni vágyókat. A készülődést nagy izgalom előzte meg.


Kik voltak a fellépők? Mit kell tudni rólatok?
2014. szeptember 6-án este 6 órakor vette kezdetét a 3 órás Zumba Party. Két sztárvendéget is köszönthettünk a fellépők között. Javier Calderon Morales Costa Ricából, aki nemzetközi zumba fitness oktató és fitness tréner, 2007 óta foglalkozik zumba oktatással. Horváth Ádám hivatásos táncpedagógus, koreográfus, versenytánc tanár és nem utolsó sorban Magyarország első férfi Zumba Jammere (zumba oktatók továbbképzője). Az este folyamán két osztrák oktató, valamint én is színpadra léptem.


Te mióta foglalkozol ezzel a sporttal?
2011 óta oktatok Zumbát. Nagyon sok sportot kipróbáltam, de úgy gondolom, hogy a Zumba az a mozgásforma, ami a legtökéletesebb sport minden korosztály számára. Erősít, szálkásít, fogyaszt, Rengeteg mozgás és ugrálás van benne, na és persze egy hatalmas adag jókedv. E nélkül nem lehet zumbázni!


Hányan indultatok útnak Magyarországról? Hogyan sikerült a fesztivál?
Jánossomorjáról és környékünkről majdnem 50 ember utazott el velünk. A hangulat fergeteges volt, mindenki elégedetten, egy hatalmas élménnyel a háta mögött távozott a Zumba Partyról. Szeretném megköszönni a Jánossomorjai Leier Hungaria Kft.-nek, illetve Flabelos Austriának a szponzorálást.


Tervezitek-e a következő megmérettetést? Ha igen, mikor?
A nagy sikerre való tekintettel mindenképpen tervezünk hasonló rendezvényt. Terveim közt szerepel, hogy Jánossomorjára is hívjak sztárfellépőket. Én kiskorom óta a latin táncok szerelmese vagyok, imádok embereket megmozgatni. Aki pedig csak most kapott kedvet, hogy kipróbálja ezt a fantasztikus sportot, azt szeretettel várjuk az edzéseken!


Helyszín: Jánossomorja, Sportcsarnok
Időpont: minden hétfő 19.15 – 20.15-ig


Sokat hallottam már Barbi nagy sikerű óráiról és előfordult, hogy én is megjelentem párszor. Így első kézből mondhatom, hogy bátran próbálja ki mindenki, aki olyan sportban szeretné képviseltetni magát, ahol határtalan a jókedv, 100%-os a kikapcsolódás, és emellett maximális az eredmény!
Tehát nincs is más hátra! Zumbára fel!

szerk.: Nemes Claudia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 08:01, kedd | Kék hírek

Feltörte a Neptun-rendszert, magának utalta el hallgatók ösztöndíját

Az egységes felsőoktatási rendszert, a Neptunt feltörő, és egyebek mellett hallgatók ösztöndíjait magának átutaló csalót fogott el a rendőrség, a letartóztatásban lévő fiatal férfit több mint száz rendbeli bűncselekménnyel gyanús