Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Netre kapcsolják a pénztárgépeket, a kormány 95 milliárd forint adóbevételt remél

Netre kapcsolják a pénztárgépeket, a kormány 95 milliárd forint adóbevételt remél

Aggódnak a jövő áprilisi határidő és az újabb költségek miatt a kereskedők a pénztárgépek adóhivatalhoz történő online összekötésével kapcsolatban. A kormány az áfa bevételek 95 milliárd forintos növekedését várja ettől, a részletek azonban még nem tisztázottak. Nem világos például, hogy az adóhivatal milyen adatokra lenne kíváncsi, mint ahogy az sem, hogy továbbra is személyes lenne az adóellenőrzés, vagy itt is működne az online.

Jelenleg is van a pénztárgépekben egy 'fekete doboz', amely rögzíti a napi bevételt, ám ezt a rendszert sokan kijátsszák, amellyel több száz milliárd forintnyi adó úszik el.

Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a Gazdasági Rádiónak, a kormány 95 milliárd forint többlet adóbevételt remél attól, hogy a kereskedő és szolgáltató helyek pénztárgépeit közvetlenül összekötik az adóhivatallal, de azt még nem tudni pontosan, hogy az adóhivatal milyen adatokat fog kérni. Vámos György elmondta, hogy három tételt kell vizsgálni a költségeknél. Az első, hogy a pénztárgépek alkalmasak-e vagy nem a kapcsolatrendszerre, egy részüket nem kizárt, hogy le kell majd cserélni. A második az online összeköttetés költsége, a harmadik, hogy az adóhivatalnál is ki kell alakítani egy olyan rendszert ami fogadja és legfőképpen vizsgálja az adatokat. Vámos György szerint a lépés önmagában helyes, mert ezáltal növelhető az adóbevétel. Mint mondta, a legfőbb aggodalom az, hogy vajon az április elsejéig terjedő időszak elég-e az átállásra, hiszen 400 ezer pénztárgépet kell átállítani vagy kicserélni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.