Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2013. Április 08. 21:33, hétfő | Helyi
Forrás: oxigén média

Nevelőműhelyek Mosonmagyaróváron

Nevelőműhelyek Mosonmagyaróváron

Kreatív nevelőműhelyek indulnak Mosonmagyaróváron. A pályázatot az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósítja meg a Flesch Károly Nonprofit Kft.

A projekt ideje 14 hónap, erre az időszakra több mint 29,5 millió forintot nyert el a Központ. 12 oktatási intézménnyel kötöttek szerződést. A mosonszolnoki Általános Iskolából a diákok beutaztatását is biztosítják a foglalkozásokra. Az együttműködő felek között van két mosonmagyaróvári óvoda, az Ostermayer és a Lurkóvár, és az összes mosonmagyaróvári általános és középiskola (Éltes, Bolyai, Móra, Ujhelyi, Kossuth, Haller, Fekete, Piarista). A havi szakkörök és a témahetek már áprilisban indulnak a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontban. Az első témahét az Őselemek I. kicsiknek és nagyoknak, az első havi szakkör pedig az Energiatúra. Mind a kettőhöz kapcsolódik az Átalakuló világunk című kiállítás, mely velük együtt kezdődik április 9-én. A kiállítások, témanapok, szakkörök mindenki számára nyitottak lesznek.

Az első témanap, május 19-én lesz a Flesch Károly Kulturális Központban és környékén. Ezen a napon minden a sportról, az egészséges életmódról és a szabadidő hasznos eltöltéséről szól majd. Cél, hogy a diákok mentális egészségét is megőrizzük, a mozgás mellett olyan előadások, attrakciók, interaktív kiállítások is várják őket, melyek nem csupán a testi egészségük megőrzését segítik, hanem hangsúlyt helyeznek a lélekre, a pszichére, a rájuk leselkedő problémákra, veszélyekre. A második témanap június 28-án lesz szintén a Flesch Károly Kulturális Központban és környékén, a Kábítószerellenes Világnap alkalmából, mely központi témája idén a szexualitás és önismeret. Hasonlóan az előző témanaphoz, ekkor is az interaktivitáson lesz a hangsúly. Két témában indítunk tehetséggondozó programot: zenei és rajz/festőművészet, képzőművészet. Itt a sérült, hátrányos helyzetű tehetséges diákok számára van lehetőség a fejlesztésre, a külön foglalkozásokra képzett tanárokkal. Ezek is, és a heti szakkörök is, továbbá a vetélkedők is szeptemberben indulnak. A heti szakkörök témája: kézműves foglalkozások, kommunikáció, önismeret, konfliktuskezelés, játékpedagógia, csapatépítés, koncentrációs játékok. A három vetélkedő címe: KEDVENC KÍSÉRLETEM - általános iskola felső tagozatos tanulóinak csapatversenye természettudományos kísérlet témában. ŐSELEM VETÉLKEDŐ - általános iskola felső tagozatos tanulóinak csapatversenye - komplex természettudományos műveltségi vetélkedő. NAPTÓL A KENYÉRIG – általános iskolás makett építő csapatverseny, a gabona útja a szántóföldtől az étkező asztalig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Életmód

A Perseida meteorraj Magyarország felett