Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2011. Június 29. 07:57, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Ángyán Bősárkányban: "A legkárosabb ételeket ki kell tiltani a piacról!"

Ángyán Bősárkányban:

Bővülhet azoknak a termékeknek a köre, amelyeket népegészségügyi termékadóval sújtana a kormány. Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár (képen) a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban rendezett Országos Bionapon nem zárta ki,

A hamburgeradóként elhíresült közterhet az eddigi javaslat szerint öt olyan termékcsoportra vetnék ki szeptembertől, amelynek magas a cukor-, só-, szénhidrát- vagy koffeintartalma.


Ángyán József azt mondta: folytatják az élelmiszerpiac átvizsgálását, ez alapján elképzelhető, hogy a diétás kólát, és a többi, édesítőszerrel készült italt és terméket is megadóztatják. „Végig fogjuk nézni az adalékanyagok teljes sorát, vannak olyanok, amelyeket nem adóval kell szabályozni, hanem ki kell tiltani, ilyenek például a transzzsírok" - fogalmazott Ángyán.


„Van továbbá számos olyan komponens, amelyet változatlanul az adók növelésével kell visszafogni. Ezzel megnyitjuk a saját piacunkat az egészséges élelmiszerek előtt - többek között az ökológiai gazdálkodásból származóknak -, mégpedig úgy, hogy a káros élelmiszerekre kivetett adóbevételek egy részét arra fordítjuk, hogy az egészségesek előállítását segítsük, így azok is olcsóbbak lehetnek" - tette hozzá. Ángyán szerint ez a folyamat ki fog terjedni a közétkeztetésre is. „Elkezdtük már azt a folyamatot, hogy a helyi termelés által előállított minőségi élelmiszereket bevigyük a közétkeztetésbe" - jelentette ki Ángyán.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek