Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 03. 06:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - Hatodszor aranyérmes a Győr

Női kézilabda BL - Hatodszor aranyérmes a Győr

A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.

A győriek - akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen - tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor - 2019 után először - győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-SG BBM Bietigheim (német) 30-24 (17-12)
--------------------------------------------------------
MVM Dome, v.: Cristina Lovin, Simona Raluca Stancu (románok)
gólszerzők: Gros, Brattset 6-6, Győri-Lukács 5, Szöllősi-Schatzl, Haugsted 3, Kristiansen, Fodor, Nze Minko 2-2, De Paula 1, illetve Hvenfelt 5, I. Smits, Malá, Kudlacz-Gloc 3-3, Gassama Cissokho, Döll, Dulfer, X. Smits, Faluvégi 2-2
lövések/gólok: 48/30, illetve 47/24
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 5/3
kiállítások: 10, illetve 4 perc

A magyar csapat keretéből a nyáron távozó Rinka Duijndam, a németektől a térdműtét után gyógyuló Szikora Melinda, Isabelle Andersson és Danick Snelder hiányzott, tehát a két magyar légiós, Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi ezúttal is ott volt a csapatban, bár utóbbi végül nem lépett pályára.

A Bietigheim döntőbe jutása révén az 1992-ben ezüstéremmel zárt TV Giessen-Lützellinden után volt ismét német csapat a legrangosabb női európai klubsorozat fináléjában.

"A vonaton nincs fék" - ez a címe a Bietigheim szurkolói dalának, amit le is játszottak a kezdés előtt, de az ETO mégis meg tudta fékezni kedvenc csapatukat. Még négy és fél perc sem telt el a meccsből, a németek máris időt kértek, mert némileg megszeppenve, idegesen kezdtek. A fölényben játszó Győr 3-1-re ellépett, majd öt percig nem talált a hálóba, de utána egy 5-1-es sorozattal magabiztossá tette vezetését. A következő tíz percben felváltva estek a gólok, a szünetben pedig 17-12-re vezetett az ETO, amely olyan hatékonyan védekezett, hogy az első félidőben öttel több kapura lövése volt, mint ellenfelének.

A győriek sem játszottak hibátlanul, a második felvonás elején már tíz rontott lövésnél jártak, ám egy 3-0-s sorozattal már hét találat volt az előnyük. A német bajnoki címvédő egy 3-0-s szériával visszazárkózott, de ez volt az utolsó pillanat, amikor még reménykedhetett a csodában. A meccs utolsó negyedében ismét magabiztosabb, hatékonyabb volt a Győr, amely az utolsó percekben már a pályán is elkezdte ünnepelni a klubtörténet újabb nagy sikerét.

A 49. percben Szöllősi-Schatzl Nadine alakította 24-18-ra az állást, ez volt az ETO ötszázadik találata 2014 óta a négyes döntőkben.

Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Gabriela Dias Moreschi hat, Sarah Nörklit Lönborg négy védéssel zárt.

A friss BL-győztes színeiben utolsó mérkőzését játszotta a nyáron távozó Line Haugsted, Szöllősi-Schatzl Nadine, Ana Gros, Stine Oftedal, Silje Solberg és Yvette Broch.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással és a kisalföldiek az ötödik sikerüket ünnepelhették. Az idei BL-szezont az ETO 14 győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárta.

Korábban, a 3. helyért:

Team Esbjerg (dán)-Metz HB (francia) 37-33 (18-18)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:00, kedd | Sport

A németek elleni pontszerzéssel saját kezében maradna a magyarok sorsa

A Svájctól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatottnak szerdán a házigazda németek ellen bravúros pontszerzésre van szüksége ahhoz, hogy teljesen a saját kezében maradjon a sorsa az Európa-bajnokságon.

2024. Június 18. 08:24, kedd | Sport

Öngóllal nyertek a franciák, Mbappé orra eltört

A francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.

2024. Június 18. 08:20, kedd | Sport

Szlovák bravúrgyőzelem a belgák ellen

A szlovák válogatott a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 1-0-ra legyőzte az esélyesebb belga csapatot hétfőn Frankfurtban a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában.

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Sport

EURO-2024 - Eriksen gólja csak egy pontot ért Dániának a nagyot hajrázó szlovénok ellen

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.