Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. December 07. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: oxigén média

Növelik a parkolási díjat

Növelik a parkolási díjat

Növelik az első zónában a fizetőparkolók tarifáját. Mosonmagyaróváron 2012 óta nem változtattak a parkolás díjain, az 1. díjzónában 200 forintot, a 2. zónában 120 forintot kell fizetniük az ott parkolóknak januárig.

Az emelésre azért van szükség, mert az önkormányzat szerint a jelenlegi árak nem szolgálják a rendelet fő célját, a forgalomszabályozást. Ezen kívül az elmúlt három évben az infláció mértéke nagyjából 12 százalékkal nőtt, valamint bevezettek két százalékos áfa emelést is. A plusz bevételekből a Csaba utcai parkolót újítanák fel.

A most elfogadott módosítás szerint az eddigi kétszázról kétszáznegyven forintra emelkedik az 1. zóna parkolási díja, míg a 2. zónáé változatlan marad, tehát 120 forint lesz. Azok az autótulajdonosok, akik a parkolási övezet mentén laknak és muszáj parkolási bértelet vásárolniuk, változatlak árak mellett jutathatnak hozzá továbbra is. Emelik a buszok parkolási díját is, ami 2006 óta nem változott. 2013 januárjától 600, illetve 420 forintot kell majd fizetniük óránként a fizetőparkolókban.

A hatályos törvény módosítása miatt a motorkerékpárokra vonatkozó díj megállapítására nem kerülhet sor, így a motorokat a személygépjárművekkel egy kategóriába sorolják.

Címkék: parkolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 12. 14:15, hétfő | Sport

Aranyos hétvége a Histo Cup-on!

A Vasárnapi futamokon nem találtak legyőzőre Kermor-os pilóták!

2024. Augusztus 12. 08:03, hétfő | Sport

Gulyás aranyával zárult a magyar szereplés

Gulyás Michelle parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a kombinált számban jelentősen előrelépve negyedik lett a párizsi olimpia öttusaversenyén, a magyarok ezzel az éremmel zárták az ötkarikás játékokat.