Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. Augusztus 18. 14:28, szerda | PR
Forrás: (x)

Nyaralni indulsz? Ezt semmiképpen ne felejtsd otthon

Nyaralni indulsz? Ezt semmiképpen ne felejtsd otthon

Nyaralás előtt sokan szeretünk listát írni arról, hogy mire lesz szükségünk a pihenés alatt.

Törekszünk a tökéletes csomagolásra, arra, hogy semmi ne maradjon ki, beleértve a gyógyszereket, a nap elleni védelmet, elegendő váltás ruhát, iratokat, stb – önkéntelenül is próbálunk minden eshetőségre felkészülni. Viszont bármennyire is igyekszünk tökéletesen előrelátónak lenni bármikor jöhet olyan helyzet, amire nem lesz elég a csomagba rejtett sebtapasz. Cikkünkben mutatunk négy olyan helyzetet, amikor jól jöhet, ha van utasbiztosításunk.

A tengerpart helyett az orvosi rendelőben kötünk ki

Induláskor még minden rendben, amint átlépjük a szálloda küszöbét belázasodik a gyerek, vagy netán egy balesettel kell szembenéznünk? Ilyenkor ugyan a gyógyulást nem hozza el az utasbiztosítás azonban nagy terhet vehet le a vállunkról az anyagiak fedezésével. Sokan nem tudják, de meglehetősen magas költségeket róhat ránk egy-egy kórházi ellátás. Néhol akár milliós tétel is lehet egy komolyabb orvosi ellátás díja.

Fontos tudni, hogy a biztosításokkal ellentétben az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kizárólag az általános sürgősségi ellátásokra vagyunk jogosultak, és ebben az esetben is előfordulhat, hogy a kórházi díj 15-20%-át ki kell fizetnünk. Ezzel szemben az utasbiztosítás fedezheti baleset esetén a mentés költségeit, kórházi díjakat (kórházi napidíj, vizitdíj), szükség esetén a magánkórházi ellátást, minden szükséges gyógyszert és gyógyászati segédeszközöket, rokonok kiutaztatását, a hazaszállítást, a tolmács díját, baleseti halál, vagy rokkantság esetén pedig kártérítést biztosít.

Elkeveredik a poggyászunk, vagy késik a repülő

Egy amerikai napilap szerint 2015-ben 23 millió poggyász veszett el a világ repterein. A csomagok nagyobb része idővel ugyan megkerül, de így is hihetetlenül nagy számmal állunk szemben, és sosem tudhatjuk, hogy a saját poggyászunk biztosan megérkezik-e időben vagy épségben. Ha olyan utasbiztosítást választunk, mely tartalmaz poggyászbiztosítást is abban az esetben a biztosítónk téríti az utazás során felmerült károk értékét. Ugyanígy, ha késik a repülőgép és szállást kell foglalnunk, illetve bármilyen plusz költségünk felmerül az eset miatt.

Azonban mindkét esetben vizsgáljuk meg a biztosítási szerződés részleteit, mert előfordulhat, hogy maximum értékhatárt szab meg a biztosítónk, illetve poggyászbiztosítás esetén előfordulhat, hogy egyes értékekre nem terjed ki a térítés.

Le kell mondanunk a már befizetett programról

Senki sem szeret ilyesmire készülni, de előfordulhat, hogy éppen a tevegelés, vagy akár a reptérre való indulás előtt lesz beteg valamelyik gyerek, vagy akár felnőtt, és nem tudunk elmenni az adott programra, netán a teljes utazást le kell mondanunk, pedig súlyos összegeket fizettünk ki előre a szállásra és utazásra is. Egy utasbiztosítás ilyen esetekben is a segítségünkre lehet. Ugyan a betegséget nem szünteti meg, de az előre befizetett összeget visszakaphatjuk. Mindez akkor is érvényes, ha repülőjegyről, vagy fel nem használt utazási napokról van szó, például előbb haza kell jönnünk, de már kifizettük a szállást a fennmaradó időre is. De a fel nem használt síbérlet, vagy az autóbérlés díját is visszakaphatjuk.

Lerobban az autónk

Akár saját, akár bérelt autó sajnos előfordulhat, hogy a legrosszabbkor hagy minket cserben és rostokolhatunk az autópálya mellett, ahelyett, hogy a betervezett cél szépségeit élveznénk. Az utasbiztosítás ilyen esetben is nagy segítség, ugyanis fedezi a helyszíni javítást, a szervízbe szállítást, a hazautazást, szállásbérlést, vagy a csere autót. Az asszisztencia szolgáltatással kiegészítve pedig központi segítséget is kérhetünk a biztosítónktól telefonon, így gyorsabb lehet az ügyintézés.

Javasoljuk, hogy utazás előtt nézd meg az Axa-assistance kínálatát, szükség esetén pedig kérd a segítségünket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 04. 11:09, kedd | PR

A dugattyús kompresszorok típusai

A dugattyús kompresszorok a gázsűrítők családjának egyik népszerű szériáját képviselik. Működési elvük a lehető legegyszerűbb, így költséghatékony és alacsony szervizigényű berendezések.

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.

2021. December 04. 10:26, szombat | PR

Dobd fel a fürdőszobát kiegészítőkkel!

Ünnepek alatt sokat leszünk otthon, nem mindegy, hogy milyen kényelemben és hangulatban telik az idő. A lakás minden helyiségét díszítjük, miért ne lehetne néhány szép fürdőszoba kiegészítővel feldobni a fürdőszobát is?