Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 24. 12:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Haladékot kaphatnak a helyi tévék a digitális átállásra

OGY - Haladékot kaphatnak a helyi tévék a digitális átállásra

Hároméves haladékot kapnak a helyi és körzeti televíziók az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolására, ha az Országgyűlés elfogadja Menczer Erzsébet (Fidesz) erről szóló előterjesztését, amelyet pénteken terjesztett a Ház elé.

A képviselő a javaslat indoklásában rámutat: a helyi és körzeti televíziós frekvenciákra nem vonatkoznak az uniós és más nemzetközi kötelezettségek, vagyis ezeknek nem feltétlenül kell 2014. december 31-ig lekapcsolniuk az analóg sugárzást és átállniuk a digitálisra.
A politikus szerint a nyilvánosság szempontjából jelentős, ám általában nem tőkeerős helyi médiumok számára problémát jelentene műsoriak eljuttatása a lakossághoz az analóg sugárzás lekapcsolása után.
A digitális átállásról szóló, valamint a médiatörvény és az elektronikus hírközlési törvény módosítása 2017 végéig tenné lehetővé ezen médiumok számára az analóg sugárzást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.