Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:15, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Az őszi népszámlálást megelőzően erőteljes kampánnyal készülünk az internetes válaszadás népszerűsítésére – tájékoztatott a köztévében Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese.

Az elektronikus kérdőívek előtérbe kerülése ellenére negyvenezer számlálóbiztos felkészítése zajlik az őszi eseményre.

Az október 1-31. között megrendezett népszámlálás előkészületei az egy évvel ezelőtt meghatározott ütemtervnek megfelelően alakulnak. Az eseményt lebonyolító negyvenezer számlálóbiztos felkészítése jelenleg is zajlik – nyilatkozta Németh Zsolt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese kiemelte, az idei évben erőteljes kampány várható az internetes válaszadás népszerűsítése érdekében. A kérdőívek elektronikus úton való kitöltését biztosító rendszer fejlesztése az utolsó fázisba lépett – tette hozzá Németh.

A további fejlesztések közül az elnökhelyettes az úgynevezett monitoring rendszert emelte ki. Ez az új elem az összeírás technikai végrehajtásában közreműködőknek, a felülvizsgálóknak, a területfelelősöknek, a jegyzőknek és a KSH megyei felelőseinek nyújt segítséget.

Az eredményesség növelésére a hivatal együttműködési megállapodást kötött az országos kisebbségi önkormányzatokkal, a fogyatékkal élők szervezeteivel, a Magyar Könyvtárosok Egyesületével, továbbá több egyházzal is. A lakosság biztonságának emelésére az Országos Rendőr-főkapitánysággal is tárgyalunk – mondta Németh.

Az októberi népszámlálás összköltségvetése több mint 19 milliárd forint, mely magába foglalja az előkészületek kiadásait is. Az összegyűjtött adatokat tíz évig biztosítják a felhasználók számára. Az elnökhelyettes hozzátette a kormány augusztus 31-én dönt az eszközökre és a beérkező adatok feldolgozására szánt összegről.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.