Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2014. Május 11. 21:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Olasz Akadémiai Konyha elismerő minősítést kapott az AZUR Étterem

Olasz Akadémiai Konyha elismerő minősítést kapott az AZUR Étterem

Az olasz delegáció tegnap érkezett Mosonmagyaróvárra. Lorenzo Marchese az étterem tulajdonosa és vezető séfje tradicionális olasz gourmet (ínyenc) étrenddel várta vendégeit.

Az ’Accademia Italiana della Cucina’ – Olasz Akadémiai Konyha Kulturális Egyesület 1953-ban jött létre Milánóban. Célja, hogy megvédje az olasz kulináris hagyományokat, valamint támogassák és ösztönözzék ezt a tradíciót Olaszországban és külföldön egyaránt.

2003. augusztus 18-án az Olasz Örökség és Kulturális Minisztérium elismert kulturális Intézménnyé avatta az Egyesületet.
A kitüntető cím a biztonságos, megnyugtató garanciát jelenti az ételek és a vendéglátás kiválóságára.
A Restaurant Guide "Az Akadémiai Éttermek" egyedi sajátossága az alaposság és a figyelem. Mintegy kétszáz tapasztalt küldött ellenőrzi folyamatosan az éttermeket. Az eredményekről egy nyilvános táblázatban adnak részletes áttekintést. Az útmutató az egyetlen a maga nemében, hiszen a jelentések és értékelések nem csak arra vonatkoznak, hogy az éttermek megfeleljenek a professzionális vendéglátásnak, elvárt követelmény az is, hogy a séf az alapanyagok minőségével és eredeti receptekkel ápolja a klasszikus hagyományt. Mindemellett pedig legyenek önálló fejlesztései a helyi innovatív hagyományoknak megfelelően.


Az Akadémiai Tanács az általa készített útmutatót az interneten teszi közzé és folyamatosan frissíti is azt.
„A konyhaművészet egy olyan nyelv, amely kifejezi egy nép, egy nemzet identitását.” – kezdi beszámolóját Lorenzo. - „Egy jó olasz ételre talán ez különösen igaz, ezért is olyan fontos a hagyományok tisztelete és ápolása. Megtiszteltetés számomra, hogy itt, Mosonmagyaróváron létrehozhattam egy kis ’Itáliát’, és bemutathatom az igazi olasz vendégszeretetet is. Az elismerés hatalmas öröm és egy kitűnő visszajelzés számomra, hogy jó úton vagyunk, mert nagyon sok tervem/tervünk van, akár az idei, akár az elkövetkezendő évekre gondolok.”


Kíváncsi vagy, hogyan is főz egy igazi olasz séf? Nézd meg az étteremben készített videónkat!

... és a képgalériát! :)

Szerkesztőségünk nevében is gratulálunk Lorenzo-nak és csapatának!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.