Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2015. Május 16. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Saját

Ma déután: Old-Timer Rallye Mosonmagyaróváron

Ma déután: Old-Timer Rallye Mosonmagyaróváron

Városunk idén is kiemelt állomása lesz a Pannonia-Carnuntum Old-Timer Rallye-nak – hangzott el az esemény május 5-i sajtótájékoztatóján a GABEN Étteremben.

„A 13. Pannonia Carnuntum Old-Timer Rallye-ra idén 181 autót neveztek; 33-mat sportautó-, 148-at pedig old-timer kategóriában. – tájékoztatott Hannes Reichetseder, főszervezőAz etapok három nap alatt zajlanak le, ezalatt a járművek több, mint 500 km-t lesznek meg. Egy Porscénak vagy Ferrarinak ez nyilván nem okoz gondot, viszont az egyik legidősebb autó 1917-es évjáratú, melynek 500 km szinte világutazásnak számít…”

A rallye Illmitzből indul 2015. május 14-én, csütörtökön, a versenyzők pénteken érkeznek Magyarországra Pamhagenen keresztül. Szombaton zajlik az Audi Hungária Etap, melynek keretében a közel 400 résztvevő üzemlátogatáson is részt vesz, 14 órakor pedig Mosonmagyaróvárra indulnak. A leggyorsabb autók várhatóan 14:30-kor futnak be, majd folyamatosan érkezik a teljes mezőny. A mosonmagyaróvári állomás egyedülálló a rallye során, hiszen itt 2 és fél-3 órán át tartózkodnak a versenyzők, mialatt az érdeklődők megcsodálhatják az autócsodákat.

„A nevezések során a résztvevők első kérdése az volt, hogy érinteni fogják-e Mosonmagyaróvárt, mert mindig nagy öröm ebben a gyönyörű városban megmutatni az autóikat." – mondta Reichetseder úr.

Dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Alpolgármestere szintén örömét fejezte ki, hogy városunk részese lehet ennek a visszatérő és évről-évre egyre sikeresebb rendezvénynek: „Ez egy olyan kuriózum, ami folyamatosan képes fenntartani az érdeklődést. Ritkán telik meg úgy a Magyar utca, mint amikor ezek a különleges járművel begurulnak."

"További érdekesség, hogy az Audi Hungaria Kft. idén is teljes menedzsmentjével részt vesz a rallye-n. Ez alkalomból az ingolstadt-i Audi Múzeumból hoznak három történelmi jelentőségű modellt, melyekkel végigjárják az etapokat.” – mondta el Csalló Gábor, szervező, a GABEN Étterem, Borbár &Vinotéka tulajdonosa.

A Belvárosi Üzletkör kísérőprogramokkal színesíti a neves eseményt. A veterán autókhoz illően igazi retró hangulat várja majd az érdeklődőket 2015. május 16-án a Magyar utcán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 05. 07:58, hétfő | Életmód

MÁV: emelkedett a jegyvizsgálók elleni támadások száma

A második negyedévben ötvenötre nőtt a MÁV-START jegyvizsgálóit ért elleni támadások száma - közölte vasárnap a vasúttársaság az MTI-vel.

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal