Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. December 04. 17:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Ombudsman: a gyógyítás rendszerét kell meggyógyítani

Ombudsman: a gyógyítás rendszerét kell meggyógyítani

Szabó Máté ombudsman szerint "a gyógyítás rendszerét kell meggyógyítani", az európai jogállami elvek alapján történő átvilágítás és demokratizálás régóta esedékes. Az alapvető jogok biztosa erről a Beteg vagy egészségügy című, a betegjogok helyzetéről szóló kiadvány előszavában írt, a kötetet kedden mutatták be Budapesten, a Bethesda Gyermekkórházban.

Az ombudsman a könyvbemutatón úgy fogalmazott: "nagyok a várakozások, de a betegjogok terén nem lehet csodát tenni, nem vagyok optimista".
A kötet egy a témában áprilisban rendezett konferencia anyagát tartalmazza, így a kiadványban olvasható az ombudsmani hivatal munkatársainak, továbbá Papp Magornak, a Magyar Rezidens Szövetség elnökének és Kovács Zsombor ügyvédnek, a 2010-ben megszüntetett Egészségbiztosítási Felügyelet elnökének tanulmánya is.
Szabó Máté az előszóban azt írta: az egészségügynek az átalakítások közepette is el kell látnia a rászorultak egyre nagyobb tömegét. "A hajót itt is a vízen kell átépíteni, akár az oktatásban és a szociális ellátásban" - tette hozzá a kiadványban a biztos.
A könyvbemutatón megjelent szakemberek üdvözölték, hogy két év után újra van speciális, betegjogokat védő intézmény, az Országos Betegjogi Dokumentációs Központ.

Címkék: Jog-ombudsman

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését