Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 06. 19:30, csütörtök | PR

Ön is házat venne a lottóötösből?

Ön is házat venne a lottóötösből?

2019 tavaszán egymást érték a rekord nyeremények, és gyakori beszédtéma lett, ki mire fordítaná a főnyereményt a lottón.

Mivel erősen megdrágultak az ingatlanok az elmúlt másfél-egy évben, izgalmas kérdés, voltaképpen most mire is elég egy-egy nyeremény.

Egy társasház befektetés még az utódoknak is

Igaz, májusban ‘csak’ 344 millió forint a várható főnyeremény, de pár hónappal korábban addig halmozódott az elvihető összeg, amíg 3,6 milliárd forintra nem ment fel. És egy ilyen csúcs nyeremény lényegében bármikor újra felbukkanhat, ha nem húzzák ki egy darabig az öt nyerőszámot.
Gondolkozott már azon, Ön mit venne 3,6 milliárdból, vagy akár 344 millióból?
2019-ben akár egyben el is költhetnének 3,3 milliárdot az ingatlanpiacon: egy 36 lakásos társasház vásárolható meg ezért a pénzért a VI. kerületben.
Bükkösdön egy 24 szobás, 2400 négyzetméteres, barokk stílusú kastély is beszerezhető, és a 3,6 milliárdból 800 millió még a zsebünkben is maradna.
Ha kicsit kevesebbért néznénk ki magunknak házat, a Normafán vásárolhatunk jelenleg 2,37 milliárdért ingatlant. Ez utóbbi igazából egy sorház, amely 5 családi házat foglal magába - igaz, medence csak egy van a kertben mindenki számára -, és hipermodern megoldásokkal épült nemrég.

Száznál több ingatlanra is elég

Valamivel több pénzért egy egész település összes új ingatlanát megvásárolhatnánk. Például Felsőörsön, a Balaton partján 41 ingatlant lehetne megvásárolni 2019 tavaszán 3,34 milliárdból.
Az ingatlan.com kiszámolta, hogy 3,64 milliárdba kerül most összesen Szekszárd összes eladásra kínált ingatlana, azaz 199 szekszárdi házba vagy lakásba tudnánk egyszerre bevásárolni magunkat.

Többszáz millióért négy szoba - létezik

Elvitték a rekord nyereményt, és éppen 344 millióval kell megelégednünk?
Kicsit kevesebbért például a Belvárosban, az Egyetem téren kapunk 5 szobás lakást, vagy Újlipótváros meg nem nevezett részén költözhetünk ennyiért egy 2 szoba és plusz 2 félszobás ingatlanba. Látható tehát, hogy a divatos környékeken hihetetlenül megemelkedtek az árak.

Még mindig tart a magas árak ellenére az ingatlan vásárlási boom, és a felújításoknak is nagyon nagy trendje van. Rengetegen vesznek fel jelenleg hitelt különböző ingatlan célokra, mivel a magas albérlet díjak miatt a lakáskiadás is jövedelmező üzletág.
A lottónyereményből vett ingatlanjainkat netán kiadnánk?
A legmagasabb hozamot most az olcsóbb, kevésbé preferált városrészek hozzák, például Soroksár vagy Csepel. Itt aránylag többet hoz vissza a befektetés árából a lakás, mintegy 7 százalékos a hozam, míg a Belvárosban ugyanez az érték 4,5 százalék. Ha kiadnánk tehát, akkor nem a fenti drága ingatlanokba fektessünk - akár lottón, akár más úton szereztünk tőkét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.