Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Július 16. 13:37, szerda | Bulvár
Forrás: fullank.com

Orr nélkül született a kislány, operálnak neki orrot

Orr nélkül született a kislány, operálnak neki orrot

Pontosabban orr alakú formát operálnak neki, hiszen orrüregei sincsenek.

Tessa Evans egy ritka rendellenességgel jött világra: orrhiánya miatt nem képes a szagérzékelésre, tüsszenteni és köhögni azonban ugyanúgy tud, mint bármelyik kortársa.

Ritka rendellenességgel jött világra Tessa Evans. A 17 hónapos kislány úgynevezett veleszületett arhiniában szenved, vagyis orrhiányban szenved, amely olyan ritka, hogy a DailyMail információi szerint az orvosi szakirodalom is mindössze csak 40 feljegyzett esetről számol be.

Tessa állapota nem teszi lehetővé, hogy érzékelje a szagokat, nem rendelkezik orrüregekkel, ám a tüsszentésre, köhögésre és a megfázásra ugyanúgy képes, mint bármelyik kortársa. A kislánynak, akinek ezen kívül látásával és szívével is voltak problmák, hamarosan elkezdődik a kezelése, amely a hajvonalától ejtett metszés segítségével egy orr alakú formát készítenek neki oda, ahová kell.

„Több különböző lehetőséget is megnéztünk, de végül azt választottuk, amely a legkevésbé fájdalmas és a legkevésbé jelent drasztikus változást a külsején" – magyarázta Tessa édesanyja, aki számára nem volt könnyű meghozni ezt a döntést.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.