Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Október 02. 11:48, péntek | Helyi

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A hagyományokhoz híven, az idei évben is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz a Huszár Gál Városi Könyvtár. A programsorozat keretében összesen három előadásra várják az érdeklődőket, október 5-e és 9-e között.

Táncreakció trió verses-zenés estjét tartják október 5-én, hétfőn 17 órától.A Táncreakció nevű trió Konyhakert című műsorában a kortárs költészet nagyjainak – többek között Lackfi János, Szabó T. Anna - verseit zenésíti meg a fiatalabbak számára is fogyasztható és szórakoztató módon. Valódi konyhakertben érezheti magát, aki ellátogat a TáncReakció verses-zenés előadására. Ahogyan az illatos fűszernövények, a mindennapjainkat tápláló zöldségek, a testi nyavalyákra enyhülést hozó gyógynövények, úgy hoznak a léleknek épülést a műsorban szereplő dalok a kortárs költészet sodrásába kapaszkodva.


Október 7-én, szerdán, 17 órától találkozó lesz Szabados Ági hírműsorvezetővel, riporterrel, a „Van időm olvasni” csoport megalkotójával. Szabados Ágnes riporter, újságíró, az RTL klub híradójának műsorvezetője, valamint 2020-ban az Aegon Művészeti Díj zsűrijének tagja. Munkássága során rendkívül nagy hangsúlyt fektet az olvasás népszerűsítésére, közösségi média felületein is felhívja a figyelmet az olvasás és a könyvek fontosságára. Szabados Ágnes nevéhez köthető a hatalmas követőtáborral rendelkező „Nincs időm olvasni” kihívás, valamint a Lapozz a 99-re néven futó podcast műsor is.

A programokat október 9-én, pénteken 17 órakor Steigervald Krisztián generációkutató előadása zárja,Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást? címmel.Steigervald Krisztián, generációkutató évek óta tart izgalmas előadásokat a különböző generációk közötti különbségek és az egyes generációkra jellemző sajátosságok, esetleg sztereotípiák témájában. Segítségével képet kaphatunk arról, hogy kik is azok boomerek, vagy éppen kik tartoznak az X, Y, Z generáció kategóriájába. 2020-ban megjelenő, Generációk harca - Hogyan értsük meg egymást? című kötete többek között segítséget nyújt abban, hogy eligazodhassunk a különböző generációk világában, s kicsit közelebb kerülhessünk szüleink, nagyszüleink generációjához, vagy éppen megértsük a fiatalabbak gondolkodásmódját, motivációit. A karizmatikus előadó szórakoztató, de egyben rendkívül informatív előadása hasznos lehet fiatalabbak és idősebbek számára egyaránt.

A rendezvénysorozat a járványügyi szabályok betartásával valósul meg. A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a 0696/555-563-as telefonszámon, a huszargalkonyvtar@gmail.com e-mail címen, vagy személyesen, a könyvtárban tehetnek meg. A rendezvényeken az arcmaszk használata kötelező.

A Huszár Gál Városi Könyvtár október 5-e és 10-e között megtartja a Megbocsátás hetét, ezen a héten késedelmes olvasóik tartozásait elengedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.