Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 23. 05:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Országszerte lehetnek intenzív esőzések

Országszerte lehetnek intenzív esőzések

A hőség mellett vasárnap országszerte lehet intenzív esőzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: vasárnap délelőtt északnyugaton, valamint az északi, északkeleti országrészben várható nagyobb eséllyel zivatar. A déli megyékben kisebb a csapadék valószínűsége.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Emellett Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatar miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ezzel együtt még nem enyhül a hőség. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-36 fok között várható.

Kiemelték: az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Budapestre és Pest, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során