Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 26. 07:47, kedd | Helyi
Forrás: Magyar Közút Kft.

Országszerte téliesek az útviszonyok

Országszerte téliesek az útviszonyok

A reggeli fagyok nyomán jeges, jégbordás szakaszokkal is találkozhatnak az autósok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd kora reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok, egyes térségekben a reggeli fagyok nyomán jeges, jégbordás szakaszokkal is találkozhatnak az autósok. A közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel induljanak el!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 2013. március 26. kora reggeli összesítése alapján az ország túlnyomó részén téliesek az út- és látási viszonyok. A főutakon Baja térségében jégbordás szakaszokra kell számítani, az ország többi részén havas, letaposott havas, hókásás a főúthálózat. A mellékutakon jegesedést tapasztaltak Szombathely környékén, jégbordás szakaszokkal kell számolni Baja körzetében, máshol havasak, latyakosak, néhol hókásásak az alsóbbrendű utak. Sűrű a köd Szombathely és Vasvár tájékán, a látótávolság nem éri el a 100 métert, míg a Dunántúl nagy részén közepesek a látási viszonyok. Erős széllökésekre egyelőre Szombathely közelében kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összes üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A kora reggeli állapot szerint országosan több mint 500 munkagép dolgozik az utakon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a télies útviszonyok miatt arra kéri az autósokat, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.