Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 06. 08:20, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Orvhalászat miatt kell felelniük

Orvhalászat miatt kell felelniük

Hivatalos halőr jelentette a rendőrségen, hogy két férfi tiltott eszközzel és módon fogott halat a Mosoni-Dunán. A férfiakat a rendőrök elfogták, orvhalászat miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 69 és 73 éves testvárpár a Mosoni-Duna kunszigeti szennyvíztisztító telepe feletti folyószakaszon horgászott. A járőrök először igazoltáatták őket, majd a férfiak elismerték, hogy egy nem megengedett eszközzel fogtak ki egy nyolc kilogrammos harcsát. Az egyenruhások elfogták őket, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon orvhalászat vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. A 69 és 73 éves férfiak elmondták, hogy már több évtizede, minden évben egy hetet töltenek el a Mosoni-Dunának e szakaszán barátaikkal. Sátoroznak és ők ketten horgászni is szoktak. Mivel a nyaralás első napján semmi sem akadt a bot végére elhatározták, hogy fenékhorgot vetnek be a siker érdekében. A tiltott eszközzel végül tényleg horogra akadt egy harcsa, de nem sokáig élvezhették a nagy fogást, mivel a terület halőre tetten érte őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.