Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2012. Január 03. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orvosok után mehetnek a pékek is?

Orvosok után mehetnek a pékek is?

Nyilvánvalóan a nagyobb kereset reményében távoznak külföldre a pékek, elsősorban a Nyugat-Dunántúlról mennek ki Ausztriába – jelentette ki Werli József, a Magyar Pékszövetség főtitkára a köztévé egyik műsorában.

Elsősorban Ausztria csábítja el pékjeinket, az ágazat jövedelmezősége itthon évek óta nagyon alacsony. A Magyar Pékszövetség főtitkára elmondta: a sütőipar jövedelmezősége évek óta nagyon alacsony, olyan szintű bérfejlesztést nem tud a szakma végrehajtani, ami arányban lenne az elvégzett munka nehézségével, körülményeivel. Problémát jelent az is, hogy a vállalkozók nem tudnak versenyezni a hipermarketek áraival.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az újabb üzemanyagár-emelés miatt nő a pékek költsége, és miután többségük maga szállítja ki a termékét, ez várhatóan azt eredményezi, hogy drágul majd a kenyér. Az emelkedő bérek és bérterhek, az importalapanyagok drágulása ugyancsak erősíti ezt a folyamatot. Hozzátette: nő a búza felvásárlási ára is, ami megmozgathatja a lisztárakat is.

Beszélt arról is: segítséget jelentene az ágazatnak, ha a nagy láncok önköltségi szabályzatát hozzáigazítanák a valósághoz, másfelől el kellene érni, hogy a vállalkozások minél több szakbolttal rendelkezzenek - adta hírül a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: orvosok, pékek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is

2024. Május 29. 07:49, szerda | Belföld

Több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.