Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Július 13. 12:13, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Összeomlott egy szálloda Kínában, többen meghaltak

Összeomlott egy szálloda Kínában, többen meghaltak

Összeomlott egy szálloda épülete a kelet-kínai Szucsouban, a balesetnek több halálos áldozata van, a mentés jelenleg is tart - adta hírül internetes kiadásában a China Daily című kínai lap kedden.

A szálloda épülete egyelőre ismeretlen okból hétfő délután omlott össze. A romok alól eddig tizennégy embert emeltek ki, közülük nyolcan nem élték túl a balesetet. Kilenc embert még keresnek.

A baleset helyszínére több mint ötszáz mentőt küldtek, akik kutyákkal és életjeldetektorokkal próbálják felkutatni a romok alá rekedteket.

Kínában gyakoriak az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek. Júniusban a közép-kínai Hupej tartományban gázrobbanás következtében omlott be egy élelmiszerpiac épülete, több mint száz embert temetve a romok alá. Abban a balesetben 25-en vesztették életüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.