Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 09. 12:56, kedd | Bulvár
Forrás: fullank.com

Összesen egy világhírű fing-művész volt a világon

Összesen egy világhírű fing-művész volt a világon

A népi mondás - szarból is lehet várat építeni - arról jutott az eszembe, hogy a tévében gyakran látom és lelki füleimmel hallom is, egy felpuffadás elleni gyógyszer reklámját. Ki nem mondom a nevét a csodaszernek, amely megszünteti a bél ismert, nem éppen kedvelt mozgását.

Ez is adalék ahhoz, hogy a szarból is lehet várat építeni. Sőt, a pukizásból is. Ez utóbbiból lett világhírű egy francia férfiú, bizonyos Joseph Pujol. A párizsi Moulen Rouge híres kabaréjába jelentkezett begyakorolt világszámával. A Moulen igazgatója először kivörösödött a dühtől, majd néhány pillanat múlva a röhögéstől. A jó szimatú igazgatónak Pujol produkciója annyira megtetszett , hogy még aznap este fel is léptette a Moulen színpadán.

Óriási siker volt.

Pujol mutatványa közben a férfiak sírógörcsöt kaptak a nevetéstől, a hölgyek pedig ájultan fordultak le a székükről, a pincérek kiejtették a tálcát a kezükből.

Mi volt Pujol úr műsora?

Hangfenomén volt. Ahogy egy némi mondás idézte : Úgy szólt a segge, mint a tót orgona. Élethűen hozta a hátsó feléből az állathangokat, a selyemszakadást, az ágyúdörgést. Zenei zsenialitására jellemző, hogy a Kék Duna dallamára ütemesen hozta különböző hangszerek hangját. Műsora végén pedig egy méter távolságból elfújt egy égő gyertyát.

  • A világ minden nyelvén érthető volt a mutatványa.
  • Bejárta egész Európát, Amerikába is eljutott.
  • Riválisa soha nem akadt a pályán.
  • Nyolcvannyolc éves korában lehelte ki a lelkét.
  • Nem élt hiába.
  • Halála után kipufogó csövet neveztek el róla.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.