Városlista
2024. szeptember 11, szerda - Teodóra

Hírek

2024. Szeptember 11. 13:51, szerda | Sport
Forrás: Korda Racing

Összetett EB bronzot ért Benyó Máténak a portugáliai második helyezés

Összetett EB bronzot ért Benyó Máténak a portugáliai második helyezés

A szezonzáró portugál EB futamon a második helyet szerezte meg Benyó Máté. Ez harmadik helyet ért a 2024-es bajnokság RX1 kategóriában. AZ RX3-ban EB újoncként Kovács Sámuel a hatodik helyen zárt az év végi értékelésben.

Összetett EB bronzot ért Benyó Máténak a portugáliai második helyezés

A szezonzáró portugál EB futamon a második helyet szerezte meg Benyó Máté, mely harmadik helyet ért a 2024-es bajnokság RX1 kategóriájában. AZ RX3-ban EB újoncként Kovács Sámuel a hatodik helyen zárt az év végi értékelésben.

Ahogyan az várható volt, a montalegrei verseny sok portugál versenyzőt vonzott a bajnokság idei utolsó állomására, erős mezőny gyűlt össze mind az EURO RX1, mind az EURO RX3 kategóriában. Az észak-portugáliai pályának különös aurája van, az 1000 méteres magasság, a ritkább levegő igazi kihívás elé állította a versenyzőket. Montalegre még időjárás szempontjából is tartogatott meglepetéseket, gyors fordulatokat. Volt havas eső, eső 4 fokkal, de napsütés 25 fokkal is.

Benyó Máté talán a szezon legnehezebb kihívásával érkezett Portugáliába, a dobogó harmadik fokáért több pontot kellett gyűjtenie a hétvégén, mint Mika Liimmatainen, de Damian Litwinowiczra is oda kellett figyelni. A szombat nehezen indult, a nap végén az összetett értékelés kilencedik helyén állt, a vasárnapi futamgyőzelemmel és második hellyel már hatodikként jutott be az elődöntőbe, ahol harmadikként végzett. A döntő futamban a második helyen intette le a kockás zászló, amely hozzásegítette a bajnoki bronzéremhez.

Az előjelek alapján nehéz hétvégére kellett készülnie Kovács Sámuelnek, egyrészt enyhe rosszullét közepette várta a bajnokság záró fordulóját, másrészt erős mezőnnyel kellett felvennie a küzdelmet az RX3 kategóriában. Az állandó résztvevők mellett versenybe szálltak a portugál bajnokság pilótái is. Sami parázs csatákat vívott, futamgyőzelemmel indította a hétvégét és végig tartotta a lépést versenyzőtársaival. Ötödik helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahol futamában a negyedik helyen zárt, így épphogy lecsúszott a döntőről.

Benyó Máté: „Elképesztő érzés amit elértünk, igazából még mindig nem tudom teljesen felfogni!
Sorozatban harmadszor is a dobogóra tudtunk állni az Európa-bajnokságon, most ráadásul a dobogóra második fokára, amely az eddigi legjobb nemzetközi eredményünk. Ez a siker pedig azt jelenti, hogy a Rallycross Európa-bajnokság EURO RX1 kategóriájában az év végi összesített 3. helyen végeztünk, ami ebben a kategóriában ezen a szinten eddig csak Kiss Pál Tamásnak sikerült 2017-ben!
Ez eddigi pályafutásom abszolút csúcspontja, erre az eredményre egész életemben méltán büszke leszek!
Elképesztően hálás vagyok a Korda Racingnek, hogy immáron második éve lehetőséget biztosított számomra, hogy ezen a szinten versenyezhessek! Nagyon büszke vagyok az egész csapatomra, hiszen mindenki erején felül, szívét-lelkét beleadva dolgozott azért, hogy ez a történelmi eredmény létrejöhessen! Nagyon köszönöm továbbá a szurkolóinknak, hogy egész évben jóban-rosszban mellettünk voltak, remélem most ők is annyira örülnek a sikerünknek, mint mi!”

Kovács Sámuel: „A szezonzáró portugál hétvége valódi hullámvasút volt számomra.
Egy újabb ismeretlen pályán versenyezni mindig nagy kihívás, ráadásul a sok gyors portugál ellenfél is komolyan megnehezítette a dolgunkat. A szabadedzések leginkább a pálya megismeréséről szóltak, és igyekeztem minél több tapasztalatot gyűjteni. Az első előfutamban egy szoros, izgalmas csatát követően sikerült megszerezni az első helyet, ami nagy lendületet adott a folytatáshoz. Ugyanakkor a második és harmadik előfutam már nem sikerült olyan jól, mindkét alkalommal a 4. helyen zártam. Az utolsó előfutamban viszont újra feljavult a tempónk, így a második helyen értem célba, és összesítésben az 5. helyet sikerült megszerezni. Az elődöntőben többször is hibáztam, aminek következtében a negyedik helyen értem célba, így sajnos lemaradtam a döntőről.
Összességében nagyon élveztem a hétvégét, és rengeteget tanultam a verseny során. Szeretném megköszönni a Korda Racing csapatának a tökéletesen felkészített autót, és a rengeteg támogatást, amit a hétvége alatt kaptam.”

A Korda Racing együttműködő partnerei: Keviép Kft, Corax-Bioner Zrt, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Otthon Centrum, DDTR Kft., Labo WTC Hungary, Sun&Fun Holidays, Hetech Trend, Autóflex-ker, Generálkommandó, Metróreklám, ZFW Hortiservice, Droidx,, Sütödetech, Villumen, Aqua-start, Airvent, Fúzió Holding, Haloo, Tibuktu Bt.

http://facebook.com/kordaracingHU

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 07:54, szerda | Sport

Magyar-bosnyák - Gól nélküli döntetlen a Puskás Arénában

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában kedden, a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulós mérkőzésén.

2024. Szeptember 10. 22:50, kedd | Sport

Ismét dobogón a Kermor-os legények!

A Balaton Park Circuit-ot is sikeresen bevették a Kermor Motorsport pilótái. Egy első és egy második helyet hoztak el.

2024. Szeptember 10. 07:34, kedd | Sport

Paralimpia 2024 - Ünnepélyesen fogadták a magyar küldöttséget

Valódi példaképek vagytok mindannyiunk számára – mondta hétfőn a párizsi paralimpián 15 érmet nyert magyar küldöttség ünnepélyes fogadásán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

2024. Szeptember 09. 07:38, hétfő | Sport

Paralimpia 2024 - Kialudt a láng Párizsban

Vasárnap este kialudt a láng Párizsban, ezzel véget ért a XVII. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye.