Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 23. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Osztrák-magyar vízi turisztikai centrum épülhet egymillió euróból

Osztrák-magyar vízi turisztikai centrum épülhet egymillió euróból

A Lajta turisztikai célú hasznosítása vezérli a mosonmagyaróvári és burgenlandi vízisport-egyesületek együttműködését egy közös uniós projektben. A napokban az is eldől, kapnak-e támogatást egy vízi turisztikai centrum kiépítésér

Elhangzott: közösen tesznek lépéseket a Lajta vízi turisztikai hasznosítására Bruckneudorftól Mosonmagyaróvárig.

- A közös munka a határok átjárhatósága óta könnyebbé vált. Az egymillió euróból tervezett vízi turisztikai centrumra a pályázatot befogadták, reméljük, sikeresnek ítélik - hangsúlyozta Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere.

A tervek szerint az épület, illetve a vízisport-telep nemcsak a városi igényeket elégítené ki, hanem a nemzetközi vízi turizmus hálózatának részévé válhat. Dr. Nagy István alpolgármester (képünkön) elmondta: a határon innen és túl élő emberek sorsa összekapcsolódik, ezt bizonyítja a Moson 1000 rendezvénysorozat és a Voluta Vízikarnevál is, mely a vízi sportok szeretetét közvetíti. Az osztrák vendégek szerint a jelen kapcsolat jó példa arra, hogy osztrákok és magyarok közös projektben - mely a turisztikának jelentős lökéseket adhat - hogyan tudnak együttműködni. Június végén dől el, hogy a közös pályázat nyer-e támogatást.

Az új vízi turisztikai centrumot a jelenlegi csónakház helyén, a Strand utcában építenék fel: csónakház, ökoturisztikai látogatóközpont kapna benne helyet, de közösségi teret és szálláshelyeket is kialakítanának itt. A tervek szerint az épület, illetve a vízisport-telep nemcsak a városi igényeket elégítené ki, hanem a nemzetközi vízi turizmus hálózatának részévé válhat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.