Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. December 06. 19:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Öt év fegyveres rablásért

Öt év fegyveres rablásért

Jogerősen öt év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy mosonmagyaróvári férfit, aki fegyveresen próbált kirabolni egy pénzváltót 2010-ben.

A táblabíróság ezzel helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A most 27 éves vádlott 2010 tavaszán egy mosonmagyaróvári pénzváltóban egy airsoft pisztolyt szegezett az alkalmazottra, és a bevétel átadását követelte. Az alkalmazott a felszólításnak nem tett eleget, és megnyomta a pánikriasztót. A vádlott ezért kiszaladt a helyiségből, és kocsival elmenekült. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a szabadságvesztés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A csütörtöki tárgyaláson az ügyész egyebek között kifejtette, hogy a bűncselekményhez képest és társadalmi veszélyességét illetően nem elég súlyos az elsőfokú ítélet, ezzel szemben az ügyvéd túlzott mértékűnek tartotta. A vádlott - aki eddig már több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban - azt mondta, hogy megbánta a bűncselekményt. Zólyomi Csilla tanácselnök indoklásában hangsúlyozta, hogy a nehéz anyagi helyzet nem lehet enyhítő körülmény és indok ilyen súlyú bűncselekmény elkövetéséhez. Szólt arról is, hogy a vádlott az eljárás során beismerte tettét. Ez a bűncselekmény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, s az ítélőtábla az enyhítő körülmények figyelembevételével a törvényi minimumban határozta meg a büntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.