Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Július 08. 14:59, kedd | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

„Óvodafejlesztés Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának Intézményeiben”

„Óvodafejlesztés Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának Intézményeiben”

2012 évben a TÁMOP 3.1.11-12/2-2012-0075 azonosító számú „Óvodafejlesztés Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának Intézményeiben” című pályázat támogatást nyert.

A kiírásra Mosonmagyaróvár Önkormányzata sikeresen pályázott, a projekt 100%-os támogatásban részesült a vissza nem térítendő támogatás összege: 46. 370 050 Ft volt. A projekt 2013 januárjában indult és 2014. június 30-ig tartott. A résztvevő intézmények: Bóbita Óvoda, Ostermayer Óvoda, Kékcinke Óvoda, Lurkóvár Óvoda, Őzikés Óvoda. Az intézmények oktatásfejlesztésre, eszközbeszerzésre, képzésekre, innovációra fordítják az elnyert összeget. Az öt bevont intézményben összesen 875 gyermek, 66 óvodapedagógus, 33 dajka vett részt. A képzések széles skálája többek között a testnevelés, egészségnevelés, környezettudatosságra nevelés, minőségbiztosításra terjed ki.

A környezettudatosságra nevelés képzésben a dajkák is részt vettek. Az óvodavezetők tanügyigazgatási, értékelési, tervezési képzést kaptak. Az óvodák pedagógiai programjában foglaltak megvalósulását segítő programok, tevékenységek, szolgáltatások száma 13 db volt. Ezek a programok óvodánként meghatározottak: mesemondóverseny, rajzverseny, környezetismereti vetélkedő, előadás a Futurában, farsangi mulatság.

A családok bevonásával Sportnap, Szüreti mulatság, Családi egészségnap, Őszköszöntő, Szülői Szakmai Fórum és előadás volt az intézményekben, a gyermekek nagy örömére és a szülők megelégedettségére. A projektben sor került szakmai tapasztalatcserére, úgynevezett „Jó gyakorlatok” átvételére más intézményektől. Az itt szerzett tapasztalatokat az óvodák részben, vagy egészében beépítik saját pedagógiai gyakorlatukba, tervezésükben felhasználják. Az óvodák a projekt során szerzett ismereteik, tapasztalataik alapján fogják kidolgozni saját, korszerű intézményi eljárásaikat. A támogatásból megszépültek az óvodaudvarok, gyarapodtak a játékok, bútorok és eszközállományok is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 06. 12:20, kedd | Sport

Kategóriagyőzelem a Fehérvár Ralin

Ákos és Tomi az előkelő első helyre terelte be a Skoda Fabia R2-őt a Fehérvár Rally-n!

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.