Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Július 22. 08:38, szombat | Helyi

Papp Andrea képeiből nyílik kiállítás

Papp Andrea képeiből nyílik kiállítás

Papp Andrea, Az Álom című festménykollekciójából nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban augusztus 4-én, pénteken 17 órától.

Papp Andrea mosonmagyaróvári születésű kortárs festőművész. A helyi alkotó egészen gyermekkora óta foglalkozik rajzolással és festéssel. Technikái között leginkább az olaj és akril festészet kap szerepet, de közel áll hozzá a grafit ceruzával és pasztellkrétával való rajzolás is. Művészetében jellemző az absztrakt kifejezés, alkotás, emellett az alakábrázolás és az emberi test anatómiai tanulmányozása is. Az Álom című festménykollekciója különböző méretű, vegyes anyagokkal és technikákkal készült alkotásokat tartalmaz.

A festmények augusztus 18-ig megtekinthetők nyitvatartási időben a könyvtár emeleti kiállítóterében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.