Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2024. Szeptember 03. 07:42, kedd | Sport
Forrás: MTI

Paralimpia 2024 - Illés Fanni ezüstérmes 100 méteres mellúszásban

Paralimpia 2024 - Illés Fanni ezüstérmes 100 méteres mellúszásban

Illés Fanni ezüstérmet szerzett az SB4-es kategória 100 méteres mellúszó számában a párizsi paralimpia hétfői versenynapján.

A címvédőként indult magyar versenyző a délelőtti előfutamok során a második legjobb időt érte - csak a kínai Cseng Csiao volt gyorsabb nála öt századmásodperccel -, így az esti döntőben az 5-ös pályán úszhatott.

Az előfutam után azt mondta, maradt még benne erő a fináléra, s paralimpiai bajnokként nem érzi a nyomást, számára az jelenti most a legnagyobb boldogságot, hogy kétéves kisfia, Mór minden versenyén ott van. Hozzátette ugyanakkor, hogy ahogy szokta, este is belead majd mindent.

A Vasas kiválósága taktikusan kezdett az ezúttal is teltházas La Défense Arénában, ahol három kínai, két semleges színekben induló orosz, valamint egy-egy spanyol és olasz riválisa volt a nyolcas döntőben.

Bár ezúttal hazai versenyző nem úszott, a közönség így is hatalmas hangorkánnal támogatta a vízben lévő sportolókat, Illés pedig 50 méternél a negyedik helyen fordult. A táv második felében aztán ő és az olasz Giulia Ghiretti is beleerősített, mindketten lehagyták az addig vezető kínai Cseng Csiaót, úgy tűnt, a magyar úszó vezet, de a végén szinte egyszerre csaptak be a célba.

Csak az időmérő tudott különbséget tenni a teljesítményük között: az olasz lett az első, Illés Fanni pedig mindössze négy századdal lemaradva a második.

A 32 éves parasportoló - aki alsóvégtaghiánnyal és összenőt ujjakkal született - immár ötödik paralimpiáján szerepelt, s a megnyitón ő vitte a magyar csapat zászlóját.

Eredmény:

női SB4, 100 m mell:

Giulia Ghiretti (Olaszország) 1:50.21 p
ILLÉS FANNI 1:50.25
Cseng Csiao (Kína) 1:51.70

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:32, péntek | Sport

Labdarúgó NB II - Pintér Attila 18 év után újra a Vasas edzője

Pintér Attilát nevezte ki vezetőedzőnek a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC.

2024. Szeptember 06. 08:17, péntek | Sport

Paralimpia 2024 - Ezüstérmes a magyar női kerekesszékes tőrcsapat

Ezüstérmet nyert csütörtökön a Hajmási Éva, Madarászné Mező Boglárka, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla összeállítású magyar női kerekesszékes tőrválogatott a párizsi paralimpián.

2024. Szeptember 05. 07:37, csütörtök | Sport

Újabb változtatásokkal rajtol a Nemzetek Ligája negyedik szezonja

Csütörtöktől szombatig az első forduló 26 mérkőzésével megkezdődik a labdarúgó Nemzetek Ligája negyedik idénye, amelynek lebonyolításában újabb változtatásokat hajtottak végre.

2024. Szeptember 03. 07:49, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Elindult a jegyértékesítés az első hazai meccsre

Hétfőn 10 órakor megkezdődött a jövő keddi magyar-bosnyák labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésre szóló jegyek értékesítése.