Városlista
2024. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2013. Június 13. 12:22, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Pars Krisztián is indul a csapat Eb-n

Pars Krisztián is indul a csapat Eb-n

Jövő hét végén Dublinban rendezik meg az atlétikai csapat Európa-bajnokság első osztályának küzdelmeit, amelyen a magyar válogatott mellett 11 ország versenyzői szerepelnek.

A magyar küldöttség összetételében már csak néhány kérdőjel van, három versenyszámban, férfi hármasugrásban, férfi diszkoszvetésben és női rúdugrásban a hétvégi budapesti verseny lesz a csapatba kerülést eldöntő válogató - áll a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapján.
Az Eb-ezüstérmes 400-as, Deák Nagy Marcell, a gerelyhajító Török Krisztián és a fiatal futó Kéri Bianka sérülés miatt nem utazhat Dublinba. Spiriev Attila szakmai igazgató jelezte, hogy a kitűnő, 46.95-ös időt futott 18 éves Móricz Bálintot szakmai okok miatt nem válogatta be, mivel ő a junior Európa-bajnokságra készül.
A csapatot erősíti az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián, a fedettpályás Eb-4. Baji Balázs (110 m gát) és a közelmúltban kétszer is országos csúcsot javító kalapácsvető, Orbán Éva.
A magyarok mellett Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Írország, Portugália, Románia, Svájc és Svédország atlétái lépnek pályára Dublinban. Az első három csapat feljut a Szuperligába, az utolsó kettő kiesik a második ligába. A magyar együttes az esélyek alapján a 4-6. helyen végezhet.

Címkék: Atlétika-EAA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 24. 15:21, szombat | Sport

Nemzeti Sport - Orbán Viktor: a magyarok helye az első tízben van

Derekas helytállásnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Sportnak adott interjúban a magyar olimpikonok által elért eredményeket, köztük a hat aranyérmet, és úgy vélte, hogy a magyarok helye az első tízben van

2024. Augusztus 23. 13:45, péntek | Sport

Monterreyi tenisztorna - Babosék kiestek a negyeddöntőben

Babos Tímea és Nadja Kicsenok kettőse vereséget szenvedett a negyeddöntőben a monterreyi keménypályás női tenisztornán.

2024. Augusztus 23. 13:16, péntek | Sport

3x3-as kosárlabda Eb - Vereséggel kezdett a női válogatott Bécsben

A magyar női válogatott első csoportmérkőzésén egy utolsó másodperces kosárral 16-14-re kikapott Lettországtól pénteken a bécsi 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon.

2024. Augusztus 22. 11:26, csütörtök | Sport

Szijjártó Péter: ma két magyar csapatért is idegenben szoríthatunk az UEFA Konferencia Liga selejtezőjében

Budapest, 2024. augusztus 22., csütörtök (MTI)