Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Augusztus 19. 07:21, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Paskai László halála - Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Erdő Péternek

Paskai László halála - Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Erdő Péternek

Szomorúan fogadta Paskai László bíborosnak, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek haláláról szóló hírt Ferenc pápa, aki kedden táviratban fejezte ki részvétét Erdő Péternek.

Az esztergom-budapesti érsekhez intézett angol nyelvű táviratában, amelyről a Vatikáni Rádió magyar adása számolt be honlapján, a katolikus egyházfő tudatta, hogy szomorúan értesült Paskai László haláláról, és részvétét fejezte ki Erdő Péter bíborosnak, az egyházmegye papságának, szerzeteseinek és szerzetesnőinek, valamint a világi híveknek.

A pápa egyben köszönetet mondott Istennek azért, hogy az elhunyt bíboros hosszú éveken át szolgálta a magyar egyházat. A pápa lélekben csatlakozik a temetési szertartásra összegyűltekhez, és apostoli áldását küldi az Úr vigasza és békéje jegyében - olvasható a táviratban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra