Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 05. 22:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pénteken nyit a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban

Pénteken nyit a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban

A Lovagias üggyel nyit pénteken a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban: a főbb szerepekben Bajor Imrét, Árpa Attilát, Balázs Andreát, Lorán Lenkét, Csoma Juditot és Balázsovits Editet láthatja a közönség.

Hunyady Sándor vígjátékát - amelyből nagy sikerű film is készült az 1930-as években Kabos Gyula emlékezetes alakításával - a fővárosi Karinthy Színház társulata mutatja be Verebes István rendezésében.
"Ez egy intim darab, amihez illik a tihanyi különleges atmoszféra. Arra vigyáztam, hogy ez az édes-szomorkás történet könnyed legyen, ne legyen durvaság benne, ne legyen bántó, s ez egy nagy kihívás számomra. Amit ma a színház erőltet a közönségre és modernnek nevez, azt én már konzervatív színházrendezőként megpróbálom ellensúlyozni. Azt gondolom, hogy az a modern, ami nagyon aprólékosan, tüzetesen van megcsinálva, ahol tudja a színész, mit miért csinál. Ennek becsülete ma már a szakmában nemigen van, a mesterek meghaltak, de a Bujtor Pista például ilyen színész-rendező volt: ügyelt arra, hogy ha 400-500 ember befizet pénzt, akkor azért a pénzért szolgáltatni is kell" - mondta Verebes István az MTI-nek a bemutató előtt.
Korábban a rendező arról beszélt, hogy a vígjáték ma is mindannyiunkról szól, hiszen az állás, a megélhetés megtartása a témája.
A Bujtor Istvánról elnevezett tihanyi szabadtéri színpadon szombaton a Szegény Dániel című krimit játsszák, július 13-án a Budapest Bár koncertezik, július 14-én az Esőembert mutatják be, július 20-án a Nagy Négyes című vígjátékot, július 21-én a Bolond a hegytetőn című zenés játékot, július 27-én a Francianégyes című vígjátékot, másnap pedig az Imádok férjhez menni című zenés komédiát.
Augusztus 3-án a Mese habbal című vígjáték kerül színpadra, másnap Minket nem lehet elfelejteni címmel Bodrogi-Voith show lesz, augusztus 10-én az Álomjáték című zenés show-nak, másnap a Mona Maria Mosolya című zenés vígjátéknak ad helyet a szabadtéri színpad. A műsor augusztus 17-én a Csík Zenekar koncertjével folytatódik, másnap A szerelmes nagykövet című bohózatot játsszák, augusztus 24-én a Magna Cum Laude lép fel, az évadot pedig a Sing Sing Sing 3 című musicalshow zárja.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk