Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

Személyes adattal való visszaélés miatt a Veszprémi Járásbíróság hétfőn kihirdetett nem jogerős ítéletével - írja a Mandiner.

Az ügy lényege, hogy a 2019-es önkormányzati választások előtt pár nappal Borkai Zsoltról, Győr akkori fideszes polgármesteréről az interneten pornográf felvételeket hoztak nyilvánosságra az ördög ügyvédje elnevezésű portálon, a felvételeket egy horvátországi hajóúton titokban rögzítette valaki - emlékeztetett a mandiner.hu.

Az ügyben indított nyomozás szerint Czeglédy Csaba és társa állt a háttérben, ezért a Fővárosi Főügyészség 2021 októberében vádat emelt kilencrendbeli, különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt. A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést Czeglédy Csabára, és felfüggesztett börtönt többszörösen visszaeső társára - írta a hírportál.

A mandiner.hu közlése szerint a járásbíróság 2022 márciusában meghozott büntetővégzésével bűnösnek mondta ki a két a vádlottat: Czeglédyt egymillió, társát félmillió forintos pénzbüntetéssel sújtotta. Czeglédy ezután tárgyalás megtartását kérte, ennek nyomán mondta ki hétfőn, első fokon a járásbíróság Czeglédy Csaba bűnösségét bűnsegédként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés vétségében, és ezért 600 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, míg vádlott-társát bizonyítottság hiányában felmentette.

Az ügyészség Czeglédy Csaba esetében a tettesi minőség megállapításáért és a büntetés súlyosításért, míg társa esetében a bűnösség megállapításáért fellebbezett. "A DK-s ügyvéd felmentésért jelentett be fellebbezést, míg társa jogi képviselője tudomásul vette az ítéletet" - írta a mandiner.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest