Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 17. 13:43, csütörtök | Helyi

Pió Márta könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Pió Márta könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Pió Márta újságíró, Titkok és történetek – Egy mázlista riporter naplójából című kötetének bemutatójá tartják a Huszár Gál Városi Könyvtárban február 24-én, csütörtökön 16 órától.

Pió Márta újságíró jelen volt a legújabb kori magyar történelem valamennyi meghatározó és kiemelkedő eseményénél, tudósított továbbá a világ számos pontjáról. 2000-ben egyedüli vidéki tudósítóként átvehette Nemeskürty István elnöktől a Magyar Televízió egyéni nívódíját. Munkásságáért Győr városért ezüst emlékéremmel, Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért sajtókitüntetéssel, a Magyar Országgyűlés Környezetvédelmi bizottsága nívódíjával tüntették ki.

A 2021-ben megjelent, Titkok és történetek című kötetben négy fejezeten keresztül a szerző által megélt, híradásokból kimaradt történetekkel ismerkedhet meg az olvasó az 1980-as évektől kezdve egészen a közelmúltig. Az első fejezet többek között a Győri Balett történetét, a szocialista rendszer foszladozását, a vasfüggöny lebontását, a határnyitást, az NDK-exodust, a Duna elterelését, illetve Szlovákia önállóvá válását eleveníti fel a riporter prizmáján keresztül. A második fejezet a nagyvilágban tett utazásokról szól, a harmadik fejezet hírességek - Jiří Menzeltől Kányádi Sándorig - gondolatait tartalmazza, a negyedik fejezet Politikusok, sztorik, szilánkok címet kapott. Pió Márta kötete az elmúlt négy évtized izgalmas és páratlan eseményeinek, történéseinek világába repíti az olvasót drámai és kacagtató történetekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.