Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 08. 17:15, szombat | Belföld
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2012. december 8-ára Baranya megye egész területére piros riasztást adott ki a várható hóátfúvások miatt. Mivel megyénkben az előrejelzés szerint 10-20 centiméteres friss hó várható, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

A téliesre fordult időjárásra tekintettel megváltoztak az útviszonyok, a közlekedési körülmények. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván, a megváltozott körülmények figyelmen kívül hagyása miatt több baleset is történt az elmúlt időszakban. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A hosszabb útra indulók mindenképpen ellenőrizzék járművük világító-, és fékrendszerét, a gumiabroncsokat, akkumulátort, szélvédőmosó folyadékot és az ablaktörlők állapotát. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc. Fontos, hogy a járművezetők folyamatosan tájékozódjanak a várható időjárásról és esetleg lapátot, hóláncot is tegyenek a járműbe.

Baranya megyében jelenleg az alábbi helyeken kötelező a hólánc használata:

- 2012. december 8-án 09.00 órától a 67-es számú főközlekedési út Antalszállás – Bőszénfa közötti szakasza,

- 2012. december 8-án 10.00 órától a 6-os számú főközlekedési út Mecseknádasd – Pécsvárad közötti szakasza.

A hólánc fel- és leszerelésére minden jelzőtáblával ellátott útszakasz előtt szerelési helyet jelöltek ki. Amennyiben a gépjármű hólánccal nem rendelkezik, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőr nem engedheti a járművet közlekedni, ezért azt visszafordítja.

Amennyiben bajba kerülnek, segítségre szorulnak, bizalommal hívják a rendőrséget a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: