Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2014. Január 01. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: saját

Praktikus tanácsok a szilveszteri macskajaj elkerüléséhez

Praktikus tanácsok a szilveszteri macskajaj elkerüléséhez

Ki ne ismerné azt a furcsa, valóban másállapotú érzést, ami a másnapossággal együtt jár?

Egy igazán élvezetes és jó hangulatú szilveszteri buli kellemetlen mellékhatása lehet egy fájdalmas másnap.

Ki ne ismerné azt a furcsa, valóban másállapotú érzést, ami a másnapossággal együtt jár? Amikor gyötör és hasogat a fejed, ég a gyomrod, egyszerre küzdesz a szomjúsággal és az étvágytalansággal, ingerlékeny vagy, legszívesebben a párnák és paplanok takarásában töltenéd az egész napodat.

Ha megtörtént a baj...

A kávé nem jó gyógyszer másnaposságra, mivel az is vízhajtó hatású, és ilyenkor a szervezetnek szüksége van a vízre. Igyunk minél több folyadékot, vizet, vagy gyümölcsleveket, amelyekben sok a vitamin! A vízivás, folyadékpótlás jelentősen csökkenti a fejfájást, a szájszárazságot. Persze az sokat segíthet az állapotodon, ha megelőzve a bajt, már italozás közben egy-két pohár vizet megiszol, vagy lefekvés előtt megpróbálsz még egy kicsit inni.

Reggelizzünk valami könnyűt, amitől helyreáll a vércukorszint!

Napközben együnk C-vitamint, multivitamint, brokkolit, karfiolt, illetve sok cukrot, csokit. Tévhit, hogy a koplalás segít a másnaposság gyógyításában.A frissen facsart- vagy százszázalékos gyümölcslevek fruktóz-tartalma gyorsítja a szervezet anyagcseréjét, az alkohol kiürülését a szervezetből, és pótolják az elveszített C-vitamint is.

Ha tehetjük, pihenjünk egy fél órát, hogy a méregtelenítéshez a kívánt folyamatok beinduljanak!

Rakd helyre az energiaszintedet! B-vitamin: sokat segít, hogy a szervezet hamar feldolgozza az alkoholt és segít elmulasztani a kellemetlen tüneteket. Egy szelet pirítós, egy kis gabonapehely vagy ha van, egy kis B-vitamin complex tabletta megnöveli az energiádat is.

Figyelj az oxigénhiány pótlására. Kitárt ablak mellett néhány mélylélegzet máris helyrebillentheti fejed kóválygását. De ha kicsit enyhülnek a panaszok, egy kiadós séta segít, hogy a vér kitisztuljon, a mozgás pedig elősegítik a káros anyagok lebomlását.

Kellemes regenerálódást kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.