Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 25. 13:01, szerda | Helyi
Forrás: Huszár Gál Városi Könyvtár

Profán, avagy tollbamondás a pillanatnak

Profán, avagy tollbamondás a pillanatnak

Győry Domonkos könyvbemutatója a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

Adott egy hivatal, öt tisztviselő, és egy hét hétköznapjai...

Dr. Talán Ipoly helyezkedik és intrikál, dr. Ficsúr lerendez mindenkit, akit utolér, dr. Hugyos Röfögős szaglászik és besúg, dr. Gyomorfekély pedig próbája működésben tartani a rendszert, miközben fokozottan ügyel ráncosodó hátsó felére. Bivalyménhely polgármestere igyekszik megkenni a fogaskerekeket, a maga egyszerűségében manipulálva a rendszert, amit tulajdonképpen nem is ismer. Mindeközben élik életüket, a hétköznap egy-egy napján egyes szám első személyben mesélve a velük történteket, belső beszédüknek megfelelő naturalizmussal. Végül semmi nem úgy történik, amilyen irányba az eseménylánc elindult, azonban nem is ez a lényeg, hanem a félelmek, a bűnök, a szorongások, a látszat mindenhatóságának hajszolása … ahogy az már az egy patológiás hivatal (melyik nem az?) mindennapjain keresztül megfogható -, hogy csak a kötet meghatározó kisregényéről beszéljünk, amihez képest minden más ráadás (egypercesek, színművek).
A kötet – amelynek szerzője egy személyben könyvtárigazgató, jogász, mediátor, párkapcsolati tanácsadó - a dráma és a humor műfajába egyaránt besorolható, így garantált a nevetés, ám garantált a borzongás is, hiszen az a világ, amelyet bemutat, egy olyan embertelenül abszurd világ, amelyet létrehozni talán csak állam képes.

Huszár Gál Városi könyvtár – Könyvbemutató

2017. február 28. 16 óra
Győry Domonkos: Profán, avagy tollbamondás a pillanatnak
Beszélgetőtárs: Tuba László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.