Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2022. Április 08. 15:51, péntek | Helyi

Profi világbajnoki címmérkőzés: mosonmagyaróvári fiúért szurkolhatunk júniusban

Profi világbajnoki címmérkőzés: mosonmagyaróvári fiúért szurkolhatunk júniusban

Mosonmagyaróvár ad helyet a III. Európai Küzdősport Játékoknak. A versenyt június 24-én és 25-én szervezik meg a Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban, amiről egy sajtótájékoztató keretén számoltak be a szervezők.

Június 24-én és 25-én szervezik meg harmadik alkalommal az Európai Küzdősport Játékokat. Lenti és Budapest után idén Mosonmagyaróvár ad helyet a rangos nemzetközi rendezvénynek a MOGAAC sportcsarnokban - jelentette be Iváncsics János alpolgármester az erről szóló péntek délelőtti sajtótájékoztatón.

A tájékoztatón részt vett a mosonmagyaróvári Farkas László Nutu többszörös magyar bajnok, világbajnok és K1 edző is. Nem véletlen, hiszen az általa vezetett Nutu Team Sportegyesület az egyik szervezője a nyári versenynek. Tanítványai közül a tervek szerint mintegy 20-an megmérettetik magukat az amatőr versenyen, az esti gálán pedig ő maga is ringbe száll és egyiptomi ellenfelével egy profi világbajnoki címvédő mérkőzést is láthat majd a közönség.

Farkas Lászlónak - bár 6 éves kora óta küzdősportol és közel 100 meccsen túl van már - nem lesz könnyű dolga, hiszen egyiptomi ellenfele 26 mérkőzésből 24-et megnyert, ebből 23-at kiütéssel. Körülbelül mintegy 140-180 küzdősport versenyzőt várnak a rendezvényre, a világ számos országából. India, Egyiptom, de Szerbia is jelezte már, hogy küldene harcosokat a megmérettetésre - mondta el a tájékoztatón Horváth Ferenc, a WFL Európai Szövetségének elnöke.

A III. Európai Küzdősport Játékok második napján napközben amatőr versenyeket láthat a közönség az egészen kicsi, 6 éves gyerekektől a 60 éves korosztályig, este pedig a gálaműsoron 10 mérkőzést lehet megnézni, fő attrakcióként a mosonmagyaróvári Farkas László Nutu profi világbajnoki címvédő harcát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.