Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. December 06. 13:54, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

PSZÁF: nő a végtörlesztők száma, de nő a bankok vesztesége is

PSZÁF: nő a végtörlesztők száma, de nő a bankok vesztesége is

A PSZÁF legfrissebb statisztikája szerint november végéig 54563 devizaalapú kölcsönt végtörlesztettek az ügyfelek a kedvezményes árfolyamon számolva 248 milliárd, az aktuális árfolyamon 338 milliárd forint értékben.

A bankoknak eddig több mint 90 milliárd forintos vesztesége származott a végtörlesztés miatt. Az is látszik, hogy a végtörlesztést vállalók leginkább saját forrásból számolják fel devizahiteleiket. A végtörlesztők közel 93 százaléka megtakarításból végtörlesztett. Eközben nő a forinthitelt igénybe vevők száma, arányuk 13 százalék volt novemberben. Amennyiben folytatódik a nagyarányú végtörlesztés akkor nem kizárt, hogy a bankok vesztesége eléri a 200 milliárd forintot.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba