Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 17. 13:16, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Rendőrök állították meg a sisak nélkül bicikliző Schwarzeneggert Ausztráliában

Rendőrök állították meg a sisak nélkül bicikliző Schwarzeneggert Ausztráliában

Megállították, de nem bírságolták meg a rendőrök Arnold Schwarzenegger akciófilmsztárt, volt kaliforniai kormányzót, aki sisak nélkül biciklizett az ausztráliai Melbourne utcáin.

A The Age című ausztrál lap beszámolója szerint a rendőrök egy csoport kerékpárost ellenőriztek hétfőn rutinszerűen, amikor észrevették, hogy egy kék közösségi kerékpár nyergében a csoport tagja a filmsztár is, és nem visel védősisakot.
Robert Gillson főtörzsőrmester elmagyarázta neki, hogy Viktória államban, amelyben Melbourne is található, nem szabad bukósisak nélkül kerékpározni. A rendőr szerint az amúgy is barátságos hangvételű beszélgetés még szívélyesebbé vált, amikor Schwarzenegger megemlítette neki, hogy az ő apja is rendőr volt.
A főtörzs nem büntette meg a hollywoodi filmcsillagot, exkormányzót, noha a sisak nélküli biciklizésért 146 ausztrál dollár (30 ezer forint) bírság jár Viktória államban. A rendőr ehelyett eligazította Schwarzeneggert a legközelebbi bolthoz, ahol az 5 dollárért azonnal beszerezhetett egy fejvédőt.
A rendőr azt mondta az újságnak, hogy nem kivételezett a hírességgel, gyakran beéri figyelmeztetéssel olyan országokból érkezett turisták esetében, ahol nem kötelező kerékpáron a sisakviselés.
A 67 éves Schwarzenegger megszállott kerékpáros, és gyakran pattan biciklire a felkeresett világvárosokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.