Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2024. Szeptember 11. 06:11, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Robert Fico szerint Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond

Robert Fico szerint Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint \"Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond\" - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Illés Boglárka idézte Robert Ficót, aki a szlovák közszolgálati rádióban azt mondta: "Nem akarok belemenni a vitáknak abba a fajta eszkalációjába, amit ma látunk Magyarország és az Európai Unió között. Ezt tényleg nem akarjuk. De Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond".

"Egyetértek Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szavaival, miszerint az Európai Bizottság teljesen magára hagyta a tagállamokat, és nem nyújt megfelelő segítséget az energiaellátás biztosításában. Nekünk kell egyénileg tárgyalnunk Ukrajnával, Oroszországgal és más országokkal" - tette hozzá az államtitkár bejegyzése szerint a szlovák kormányfő.

Címkék: Robert Fico, szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 20:35, szerda | Külföld

Éles szóváltásokkal tarkított televíziós vita keretében találkozott Donald Trump és Kamala Harris

A gazdaság, az illegális bevándorlás, a nemzetközi konfliktusok, a terhesség-megszakítás, valamint a szociális juttatások kiemelt témaként szerepeltek az amerikai elnökjelöltek kiélezett vitájában kedden este.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Külföld

Dróntámadás érte a moszkvai régiót

Életét vesztette egy 46 éves nő és hárman megsebesültek az orosz fővárostól mintegy félszáz kilométerre északkeletre található Ramenszkoje városban elleni dróntámadásban - közölte Andrej Vorobjov, a moszkvai régió kormányzója.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Külföld

Az ukrán kormányfő szerint jelenleg építő jellegű a párbeszéd Kijev és Budapest között

Jelenleg \"építő jellegű\", gyakorlatias párbeszédet folytat Ukrajna Magyarországgal az európai integráció kérdésében

2024. Szeptember 09. 07:45, hétfő | Külföld

A férfiaknak kötelező, a nőknek önkéntes alapú lenne a sorkatonai szolgálat Szerbiában

A férfiak számára 75 napos kötelező sorkatonai szolgálatot vezetnének be Szerbiában, míg a nők önként jelentkezhetnének a kiképzésre - közölte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök.