Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2011. Május 07. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rövidtávon ötezer új munkahely jöhet létre Győr-Moson- Sopronban

Rövidtávon ötezer új munkahely jöhet létre Győr-Moson- Sopronban


Épül a szép, új világ. Ez az ember érzése, ha bepillantást nyer a Győrben és Mosonmagyaróváron megkezdett beruházások mögé.

Ahhoz képest, hogy nemrég még csak földkupacok és markológépek látszottak az Audi új győri gyártelepének területén, ma már állítják a toronydarukat, aszfaltos utat építenek a munkások a semmi közepén. Úgy tudjuk, az Audi 300 millió forintos beruházással eleget tett a környezetvédők követeléseinek, és kitelepítette a futrinkákat. Az építkezés volumenéből a laikus számára is kirajzolódni látszik, mekkora nagy területet érint a gyárbővítés, amelyre 252 milliárd forintot költenek, s amelynek eredményeként 1800 új munkahely jön létre a német autógyár győri üzemében.

De az Audi-fejlesztés Győrben csak a krém a tortán. Információink szerint már a társaság által a közelmúltban szervezett beszállítói fórumon is egyértelművé vált, hogy egyre több cég fontolgatja a letelepedését a megyeszékhelyen. Önkormányzati források szerint - ha minden a várakozások szerint alakul - még a gigantikus Audi-beruházás előtt 3-4 ezer új munkahely jöhet létre olyan vállalkozások által, aki beszállítóként érkeznének a megyeszékhelyre.

Győr mellett azonban Mosonmagyaróváron is látványos szakaszába értek az ipari parkban zajló építkezések. A gumiabroncsokat gyártó Continental, és az autó-visszapillantó tükröket előállító SMR üzemcsarnokai is tető alá kerültek. Közel 1000 új munkahely valósul meg ezzel a Lajta-parti városban is. Az utóbbi, indiai érdekeltségű gyár vezetője elárulta, május végén már avatási ünnepséget szeretnének rendezni, egyszóval a gyártás egy hónapon belül megkezdődhet az üzemcsarnokban, amelyet tavaly júniusban raktak le emlékezetes körülmények között. Az áldást ugyanis akkor hindu papok végezték a munkaterület közepén.

Kijelenthető tehát, hogy rövid időn belül a megyében - az Audi munkaerő-felvételétől függetlenül - 5-6 ezer új munkahely jöhet létre, amely óriási előrelépés az elmúlt évek vegetálásához képest, és amely egyértelműen azt jelzi: a nyomasztóan ható gazdasági válságból lassan kilábal a megye gazdasága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen