Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2013. Február 23. 07:55, szombat | Helyi
Forrás: oxigén média

Sikeres évet zárt a Fiók

Sikeres évet zárt a Fiók

Egy éve működik sikerrel a Fiók Mosonmagyaróváron. Ez alatt az idő alatt, az ifjúsági klub tanácsadói sokaknak segítettek megoldani ügyes bajos dolgaikat. A fiatalok pedig második otthonuknak tekintik az intézményt.

Egy éve indult a Fiók ifjúságsegítő központ Mosonmagyaróváron. Az intézményt azóta a fiatalok is felfedezték maguknak. Naponta körülbelül 30-an használják ki a klub nyújtotta lehetőségeket. Sokan jönnek be csocsozni, pingpongozni vagy internetezni. Van, aki a barátok miatt jár le ide és van, aki a programok sokszínűsége miatt.

Az általános iskolások számára minden délután különböző foglalkozásokat tartanak. Van itt leckeíró műhely, de a bütykölő szakkör is nagyon népszerű. A gyerekek sokszor maguktól bejárnak, mert jól érzik itt magukat.

A szórakozás mellett a komoly dolgokra is van lehetőség, a klub saját szakemberei várják a fiatalokat, életvezetési-, pénzügyi-, jogi-, pályaorientációs-, munkavállalási-, és pszichológiai tanácsadásokkal. A klub pszichológusát bátran kereshetik a fiatalok bármilyen problémával, a szülők pedig nevelési segítséget kaphatnak.

A Fiók Ifjúsági Klub tanácsadásai egyedülállóak, így az Európai Szociális Alap tematikájába is bekerültek.

A klub munkatársai, vezetői a továbbiakban is folytatják a programokat, tanácsadásokat, és főbb céljuk között szerepel, hogy a mosonmagyaróvári fiatalokkal megismertessék a szociális munka fontosságát – mondta el Csendes Ibolya, a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ vezetője

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is