Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2015. December 30. 09:26, szerda | Belföld
Forrás: mti

Sikeres évet zárt a magyar turizmus

Sikeres évet zárt a magyar turizmus

Sikeres évet zárt a turizmus, éves szinten 16 százalékkal nőtt a turistaforgalom - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden este.

Niklai Ákos szerint nemzetgazdaságilag fontos ágazattá vált a turizmus, jelentős a gazdaság-élénkítő és munkahelyteremtő szerepe.

Kifejtette: vidéken nagyon erős a belföldi turizmus, népszerűek a gyógy-, wellness- és kastélyszállodák, amelyeknek a forgalmát a SZÉP-kártya használata is segíti.

Budapest esetében további növekedési lehetőséget rejt magában az üzleti és a kongresszus turizmus, főként, ha 2018-ra elkészül az új budapesti kongresszusi központ - tette hozzá a szövetség elnöke.

Az ünnepek kapcsán Niklai Ákos arra is rámutatott, hogy egy "újfajta életforma" kezd kialakulni, amely szerint egyre többen töltik szállodákban a karácsonyt.

Az MSZÉSZ legfrissebb elemzése szerint -, melyet az MTI kedden adott közre - az év első tíz hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,4 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 280 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 14,0 százalékkal, 164 milliárd forintra nőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba