Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2016. Január 15. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Saját

SMART Ingatlan - Minden egy helyen, a legmagasabb színvonalon!

SMART Ingatlan - Minden egy helyen, a legmagasabb színvonalon!

Számos negatív történet kering az „ingatlanosokról”, szinte mindenkinek van egy sztorija, hogy hogy akarták átverni, megkopasztani, miközben a rájuk bízott ingatlannal fikarcnyit sem törődtek...

Ezek miatt is örültem, amikor a SMART Ingatlan Kft. mosonmagyaróvári irodáját üzemeltető Globálinfo Kft. irodájába siettem, hogy interjút készítsek az ügyvezetőjével, Krázi Miklóssal. Tudni szerettem volna, mi a valódi oka az „ingatlanosokkal” szembeni, sokszor mérhetetlen ellenszenvnek. Mint kiderült, általában egyszerűen az, hogy az emberek nem látnak be a színfalak mögé… most tehát lerántjuk a leplet és megmutatjuk, hogyan is működik egy ingatlaniroda, milyen munkát végez egy ingatlanközvetítő szakember és mi történik (jó esetben) egy eladásra szánt ingatlannal.

Bár már korábban is többször felvetődött a lehetőség az együttműködésre, az iroda 2014-ben olvadt be az ország egyik legnagyobb ingatlanos hálózata, a Duna House cégcsoport által indított új franchise rendszerbe, mely olyan hátteret biztosít, amit egy önálló iroda csak nagyjából 10 év alatt tud felépíteni.

„Annak jó ez a rendszer – mondja Miklós -, aki hosszan és tisztességes feltételekkel szeretne ezen a piacon érvényesülni maximálisan kiszolgálva a megbízóit. Nálunk nincs lehetőség arra, hogy kóklerek kerüljenek be, a képzési rendszer lehetővé teszi, hogy ezeket a több 10 milliós, esetenként 100 milliós ügyleteket olyan szakemberek bonyolítsák, akik ezt valóban hivatásként választották. Becsületesek, erkölcsileg is elfogadható magatartással rendelkeznek, ami ma nagyon hiányzik a piacról…”

Mivel egy ingatlan értékesítésének nagyon sok buktatója van, Miklós beavat a részletekbe:

„Kulcsot másoltatni, autót szereltetni vagy ruhát varratni is szakemberrel szoktunk – egy élet munkájának értékesítéséhez is szükség van olyan külső szemlélőre, aki ért ehhez minden szempontból. A szomszédainknál, Ausztriában nem is lehet közvetítő nélkül lakást bérelni, egyszerűen nem adnak ki a tulajdonosok! Ott ez egy elfogadott dolog, az ingatlanosokat megbecsülik. Itthon azért nem ismerik el ezt a szakmát, mert sok képviselője nem végzi el azt a munkát, ami egy megbízással jár. Nálunk a rendszer nem engedi meg, hogy végig ne kísérjük az ügyletet kezdve onnan, hogy egy tulajdoni lapot lekérünk, egészen addig, amíg meg nem szárad az aláírás a szerződésen. És közben is rengeteg dolog van, amit meg kell tenni egy ingatlannal… nem mindegy, hogy az ingatlanos hogyan bánik az ügyféllel, hogy hogyan készíti el a fotókat a lakásról, hogyan készíti fel a vevő fogadására vagy hogyan hirdeti azt. Az emberek nincsenek tisztában olyan fogalmakkal, melyekkel az ingatlan-szakemberek igen, mégis úgy gondolják, hogy maguk is értékesíteni tudják a lakásukat. De ez koránt sem ilyen egyszerű! ”



Az Önök ingatlanirodája hogyan segíti a megbízóit?

Mindenki hallott már a „nem kizárólagos – fél kizárólagos – kizárólagos” szerződésről az ügyfél és az ingatlaniroda között… az emberek hajlamosak nem kizárólagosat kötni több irodával, pedig tévhit, hogy így hamarabb elkel az adott ingatlan. Kizárólagos szerződésnél a legalacsonyabb a megbízási díj – ezt is kevesen tudják.
Magas színvonalú szolgáltatásainkat minden egyes ügyfelünk megkapja. Franchise rendszerben az irodáink valamennyi kollégája értékesítheti az ingatlanokat, a megbízó mégis egy emberrel tartja a kapcsolatot, így nagyobb a bizalom, jobb a kommunikáció, nem beszélve arról, hogy az ügyfél jobban számon is tud kérni. Kizárólagos szerződés esetén ezt a „csomagot” jóval kedvezőbb áron tudjuk nyújtani.
Egy ingatlan adás-vétel lebonyolítása nem egyszerű feladat. A mi esetünkben a kollégáink ellenőrzik az ingatlanok hátterét, jelen vannak a szerződésnél, nyomon követik a kifizetéseket, sok esetben tárgyalást folytatnak a bankokkal, részt vesznek a földhivatali eljárásokban, segítenek a közmű átírásokban, tehát teljesen végigkísérik az ügyletet.

Mi az, amihez feltétlenül szükség van ingatlan-szakemberre?

Számtalan dolgot fel lehet sorolni… az ügyfelek többsége nincs tisztában a banki ügyintézés menetével, a szocpol igénybevételének feltételeivel, az adózási – és illetékszabályokkal, de sokszor azzal sem, hogy milyen költségekkel jár egy felújítás… Ezekben a dolgokban a végzettséggel rendelkező, szakképzett ingatlanértékesítő kollégák tudnak megbízható tanácsot adni, segítséget nyújtani. De ehhez az kell, hogy az ügyfél elfogadja a hozzáértő, külső szemlélő véleményét. Ott van például az egyik legkényesebb pont, az árképzés kérdése. Mivel a tulajdonos érzelmileg kötődik az ingatlanhoz, a legtöbb esetben túlárazza azt. Az érzelmi kötődés nagyjából az ár 15-20%-át jelenti és ezt nehezen értik meg, nehezen engedik el. És itt újra jelentkezhet az értékesítőkkel szembeni ellenszenv, mert egy szakember meg meri mondani mi az a reális ár, ami elkérhető egy adott lakásért…

Mivel nyújt többet egy SMART Ingatlaniroda, mint a többi?

Ha a legegyszerűbben akarok fogalmazni, azt mondom; azt tesszük, amit kell! De természetesen vannak extra szolgáltatások az ügyfeleink részére. A fent említetteken túl közvetlen kapcsolatban állunk egy ügyvédi irodával, hogy ügyfeleinknek azonnali jogi háttér álljon rendelkezésére. Szerződés előtt a vevő és az eladó az irodában találkozik egymással ügyvéd jelenlétében. Részletesen meg tudják beszélni ki mit szeretne. Aztán az aláírás előtt napokkal meg is kapják a szerződést, hogy nyugodtan tudja mindkét fél átolvasni, átgondolni, ne legyen nyomás, legyen idő a változtatásra, ha szükséges. Ez fontos, mert biztonságot ad.



Mire a legbüszkébb?

Folyamatosan fejlődünk. Utcafronti irodánk van a Palánk utcában, az emeleti helyiségek pedig lehetőséget adnak az ügyfelekkel való privát beszélgetések lebonyolítására – ezek viszont csak külsőségek. Cégünk legfontosabb értékei a kollégák, akik a jó hírnevünket viszik. Ha volt ügyfelek szembejönnek velem az utcán, megállítanak, hogy megadták a számom az ismerősüknek. Ez azért lehetséges, mert olyan ügyfelekkel dolgozunk, akik akarnak együtt dolgozni, akik motiváltak az ingatlaneladásban. Ez nagyon fontos, hiszen minket, szakembereket azért bíznak meg, hogy megfelelően helyezzünk el az ingatlant a piacon, megfelelően marketingeljük és megtaláljuk rá a megfelelő vevőt!




SMART Ingatlan
Mosonmagyaróvár, Palánk utca 1.
Tel.: +36-96/259-291
E-mail: mosonmagyarovar@smartingatlan.hu
A SMART Ingatlant IDE KATTINTVA megtalálja a Facebookon is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés