Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 07. 09:15, szerda | Helyi

SMR (Samvardhana Motherson Reflectec), ahogy még nem ismertük... - I. rész

SMR (Samvardhana Motherson Reflectec), ahogy még nem ismertük... - I. rész

Az SMR - Samvardhana Motherson Reflectec - megnyitotta második autóalkatrész gyárát Mosonmagyaróváron.

Az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt.  külső és belső isszapillantó tükröket, valamint külső tükörbe építhető lámpákat gyárt Európa számos autógyártója részére Mosonszolnokon immár 17 éve.

A vállalat legnagyobb vevői: Volkswagen, Audi, Opel, Hyndai/Kia, Mercedes és a BMW.

"Az új gyárral a termékeink iránt megnőtt igényekre reagálunk. Kapacitásunk 2012-ben lehetővé teszi több, mint 14 millió komplett tükör és további mintegy félmillió pótalkatrész gyártását egy szélesebb jármű palettához , ami a 2010-es év kétszerese" - mondta Tibori Pál Levente Gyárigazgató.

A szeptember 6-i gyáravatási ünnepségen részt vett India és Németország magyarországi nagykövete, a Magyar Fejlesztési Miniszter, Mosonmagyaróvár Polgármestere valamint számos helyi hatóságokat képviselő vendég, az SMR üzleti partnerei és vevői.

 

 

A Megnyitó ünnepségről készült további képek megtekinthetők Képgalériánkban:

http://infomovar.hu/kepek_lista/permalink:smr-hungary-2-megnyito-2011-09-06/

 

Tények és adatok

Az SMR Hungary-t 1993-ban alapította - SAPU Bt. -  az autóipar jelentős szereplője azért, hogy importált anyagokból és alkatrészekből termékeket szereljenek össze exportra a legnagyobb európai autógyártók számára. 2005-ben és 2006-ban bővült a gyár egy nagy kapacitású festő és modern fröccsöntő üzemmel. A vállalat profilját 2007-ben tette teljessé azzal, hogy beindította termékfejlesztő és teszt laboratóriumi osztályát. Ezzel Mosonszolnok stratégiai fontossága jelentősen növekedett a vállalatcsoporton belül Európában. 2009. március 6-án a Visiocorp Group néven ismert vállalatcsoportot - beleértve a magyarországi gyárat is -  a korábbi tulajdonosa eladta az indiai autóipari specialista Samvardhana Motherson Group-nak. A tulajdonos-váltást követően a mosonszolnoki gyárat 2009. augusztusától AMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt-nek hívják.

SMR (Samvardhana Motherson Reflectec), a Samvardhana Motherson Group tagja, az egyik vezető globális autóipari visszapillantótükör-rendszer gyártó. A vállalatcsoport minden ár- és járműkategóriához gyárt és értékesít külső és belső tükröket Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyártójának beszállítójaként.

Szabadalmainak és a legmodernebb fejlesztési és gyártási technológiájának köszönhetően őrzi vezető helyét piaci szegmensében. Vezető pozicíót szerzett saját technológiai területén, amit azzal ért el, hogy elsőként dobta piacra a külső visszapillató tükörbe integrált irányjelző lámpát, az elektromosan kinyújtható és visszahúzható visszapillantó tükröt tehergépjárművekhez valamint a világon egyedüli, kamerával segített holttér figyelő rendszert, amely a legmodernebb elektronikai megjelenítő technológiát alkalmazza.

Az SMR 17 termelő egysége műanyag fröccöntésre, alaktronikai és elektromechanikai alkatrészek gyártására, automatizált festésére és egyszerű valamint komples rendszerek összeszerelésére specializálódott.

 

SMR számokban:

  • Alapítás éve: 1935 (korábban Schefenacker Group and Visiocorp Group néven ismert)
  • a Samvardhana Motherson Csoport tagja 2009 márciusa óta
  • Éves forgalom: ~ 741 millió EUR - 2011 márciusban zárult üzleti évben
  • Alkalmazottak száma: 5.500 fő
  • Piaci részesedés: ~ 22 % - világszinten, autóipari-visszapillantó tükör szegmens)
  • 20 legnagyobb vevő: BMW, Chrysler, Citroen, Daimler, Fiat, Ford, General Motors, Honda, Hyndai, Kia, Mahindra&Mahindra, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Renault/Nissan, Suzuki, Tata, Toyota, Volkswagen, Volvo.

Honlap: www.smr-automotive.com

 

A Samvardhana Motherson Group világszerte ismert kiváló minőségű akatrészeket, modulokat és rendszereket gyárt elsősorban az autóipari vevőinek. Központja Noida városában, Indiában található. Üzleti portfóliója nagyon széles, de főképpen:

  • elektronikai elosztórendszerek (gépjárművek kábel korbácsai),
  • autóipari visszapillantó tükrök,
  • műanyag feldolgozás,
  • fröccsöntött szerszámok,
  • autóipari modulok és rendszerek,
  • informatikai szolgáltatások (IT),
  • terméktervezés,
  • gépjárművek légkondicionáló rendszerek,
  • fagyasztó és hűtőrendszerek,
  • világító rendszerek, t
  • erepjárók vezetőfülke gyártása,
  • fém megmunkálás,
  • vágószerszámok és fém bevonat készítés a fő profilok.

Motherson Sumi Systems Limited (MSSL) a cégcsoport zászlós hajója. Globális partnerekkel dolgozik együtt a technológia területén és elöl jár vevői legmodernebb technológiákkal történő kiszolgálásában. Az SMR-rel együtt a Samvardhana Motehrson Csoport munkavállalóinak száma 40.000 fő felett van, akik több, mint 90 gyártó helyen a világ 23 országában dolgoznak és szállítják termékeiket, szolgáltatásaikat a vezető autógyáraknak és azok beszállítóinak világszerte.

 

Következő cikkünkben bemutatjuk a megnyitó ünnepség után adott sajtótájékoztató, a gyárlátogatás valamint az ünnepélyes vacsora eseményeit és képeit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.