Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 12. 12:09, csütörtök | Helyi

Sok munkát ad a szolgáltatónak a hirtelen lezúduló sok eső

Sok munkát ad a szolgáltatónak a hirtelen lezúduló sok eső

Az intenzív esőzések az Aqua Szolgáltató Kft.-nek is sok munkát adnak, ugyanis annyira megterheli a hálózatot a sok eső, hogy képtelen elvezeti.

Vízben parkoltak az autók a Móra Ferenc utcában, a legutóbbi nagyobb esőzés után. Az Aqua Szolgáltató Kft. a csapadékvíz csatornákat a város területén kiegészítő tevékenységként üzemelteti, a fő tevékenységük a vezetékes vízellátás és a közüzemi szennyvízelvezetés és tisztítás, ezért a lakók türelmét kérik az esetlegesen felmerülő problémák miatt.

Az elmúlt időszakban rövid idő alatt nagyon sok eső esett, Dunakilitin például egy vasárnap délután 171 mm eső zúdult a településre 3-4 óra alatt. Ezekre a nagy intenzitású esőzésekre a csapadékcsatorna elvezető hálózatok nem alkalmasak és aligha lehet felkészülni ekkora mennyiségű csapadékra. A nagyobb hálózat kialakítása pedig rendkívül költséges lenne. Előfordulhat, hogy levelek tömítik el a víznyelőket vagy ki kell tisztítani a hálózatot, ezért nem folyik el a víz.

Csapó Imre, az Aqua Szolgáltató ügyvezetője arról biztosította a lakosságot, hogy a csapadékvíz-elveztési problémákat is kezelik, de egy kis türelmet kérnek, ugyanis közegészségügyi szempontból a szennyvízhálózati problémákat kell elsőként felszámolniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.