Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 25. 17:12, vasárnap | Helyi

Sokan segítettek a rákos a kisfiúnak

Sokan segítettek a rákos a kisfiúnak

Küzdelmes időszakon van túl a mosonmagyaróvári négy hónapos Medox. Hat hetes korában ugyanis rosszindulatú mellékvese daganatot fedeztek fel nála. Sokan összefogtak érte, hogy meggyógyulhasson.

Szerény körülmények között él mosonmagyaróvári albérletükben a Lugosi család. Medox most négy hónapos. A kisfiú már túl van a nehezén, hat hetesen azonban egy vizsgálat során elváltozást találtak a mellékveséjén.

A mosonmagyaróvári kórházból a budapesti Semmelwies Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára küldték, ahol rosszindulatú daganatot találtak a mellékveséjén. A tumor gyorsan nőtt, ezért meg kellett műteni. Szerencsére ki tudták venni a daganatot, de vénás katéteren keresztül a kemoterápiás kezelés mellett döntöttek az orvosok. A kicsi szervezete azonban nem bírta a kezelést. Nagyon legyengült és alig evett, ezért szülei leállították a terápiát.

Azóta szerencsére jobban van, de folyamatosan vinnük kell a fővárosba kontrollvizsgálatokra. Az utazás megterhelte a családot, hiszen nincs saját autójuk. A Példa Egyesület A Szigetközi Gyermekekért azonban felajánlotta segítségét. Egyik taguk, Dallos Tamás, aki egyébként egy taxitársaságnál dolgozik, felajánlotta, hogy fuvarozza őket.

Medox testvérének, Teonak a felügyeletét azonban meg kellett oldaniuk, így a nagynénjéhez került egy időre. A szülők elmondták: nehezen szokik vissza a 45 négyzetméteres panelba, hiszen nagynénjénél megszokta a családi házas környezetet, ahol az udvaron is tudott játszani.

A családnak a Kisalföld alapítványa is segített 200 ezer forinttal és a közösségi oldalon is érkeznek a tárgyi felajánlások. A jövőben szeretnének majd saját lakásba, vagy családi házba költözni, erre azonban most nincs pénzük. Az apuka kőművesként dolgozik, naponta akár 10-12 órát is, a fiatal anyuka van otthon a kicsikkel. A legnagyobb költséget a számlák fizetése jelenti nekik, de mint mondták a legfontosabb, hogy a kis Medox meggyógyuljon és ne újuljon ki a rák.

Az RTL Híradó is készített egy riportjot a kisfiúról, amiezen a linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.