Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai.

Ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak. A reálhozamok kifizetései kapcsán a leginkább előforduló hiba a nem létező, vagy hibás címek megadása, illetve a címzett nevének elírása - értesült a HVG.

A jelenlegi szabályok szerint a posta kézbesíthetetlennek minősíti az utalványt, ha a jogosult átvevőt nem tudják értesíteni, illetve azonosítani. Ezen utalványokat a hirdetményben meghatározott letéti idő, azaz 2011. szeptember 16-a előtt visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak.

Mivel a reálhozam címzettjei a nyugdíjpénztárak ügyfelei, így az említett esetekben az összegek kiutalására csak a nyugdíjpénztárral való egyeztetést követően kerülhet sor.

A HVG értesülései szerint a Magyar Posta azt javasolja a nyugdíjpénztáraknak, hogy fontolják meg a visszaérkezett összegek újbóli kiküldésének lehetőségét a helyes címadatok megléte esetén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba