Városlista
2024. június 27, csütörtök - László

Hírek

2024. Június 21. 07:50, péntek | Sport
Forrás: MTI

Spanyol győzelem és a továbbjutás a B csoport rangadóján

Spanyol győzelem és a továbbjutás a B csoport rangadóján

A spanyol válogatott végig fölényben játszva 1-0-ra nyert a címvédő olasz csapat ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának rangadóján, és két forduló alatt hat pontot gyűjtve továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Európa-bajnokság, 2. forduló, B csoport:

Spanyolország-Olaszország 1-0 (0-0)
-----------------------------------
Gelsenkirchen, 49 528 néző, v.: Vincic (szlovén)
gólszerző: Calafiori (55., öngól)
sárga lap: Rodri (45+1), Le Normand (69.), Carvajal (96.), illetve Donnarumma (15.), Cristante (46.)

Spanyolország:
--------------
Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Pedri (Baena, 71.) Rodri, Fabián Ruiz (Merino, 94.) - Yamal (Torres, 71.), Morata (Oyarzabal, 78.), Williams (Perez, 78.)

Olaszország:
------------
Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco - Barella, Jorginho (Cristante, a szünetben) - Frattesi (Cambiaso, a szünetben), Pellegrini (Raspadori, 82.), Chiesa (Zaccagni, 64.) - Scamacca (Retegui, 64.)

II. félidő:
---------
55. perc: Williams nyeste be élesen balról a labdát, Morata fejjel megcsúsztatta, Donnarumma kivetődve hozzáért és így pont Calafiori térdére pattant, ahonnan a kapuba vágódott (1-0)

Nagyon határozottan kezdte a mérkőzést a spanyol válogatott, céltudatosan járatta a labdát, és remek szélsőinek köszönhetően gyorsan helyzetekig is eljutott. A későbbiekben is veszélyesen futballoztak a spanyolok, akik fejesek mellett távoli lövésekkel is próbálkoztak. Donnarumma többször bravúrosan védett, nagy mértékben neki volt köszönhető, hogy az olaszok - akik csak időnként próbálkoztak ellentámadásokkal, és akkor is kevés sikerrel - nem kerültek hátrányba.

A pihenő után sem változott a játék képe, továbbra is a spanyolok irányítottak, kezdeményeztek és alakítottak ki helyzeteket, de az olaszok segítsége is kellett nekik a vezetés megszerzéséhez: egy beadás után a többször irányt változtató labda Calafiori bal térdéről került az olasz kapuba. A spanyol fölényt jól jelezte, hogy a 60. percben 15-1 volt a kapuralövési kísérletek aránya. Az olaszok támadásban nagyon keveset mutattak, a technikai fölényben lévő, nagyon agilisan futballozó spanyolok egyértelműen ellenfelük fölé nőttek.

Címkék: európa bajnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:39, csütörtök | Sport

Rossi: nem élveztem ennek az EB-nek egyetlen percét sem

A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.

2024. Június 27. 07:37, csütörtök | Sport

Emberelőnyben harcolták ki a továbbjutást a törökök

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban.

2024. Június 27. 07:34, csütörtök | Sport

Georgiai győzelem és meglepetés-továbbjutás

Az újonc georgiai válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.

2024. Június 27. 07:33, csütörtök | Sport

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.